1948: Beschuitfabriek Hooimeijer aan de 3e Barendrechtseweg in beeld

BARENDRECHT – [Video] Iedereen zal het wel kunnen beamen: In Barendrecht is veel veranderd sinds het jaar 1948. Bij het bekijken van een serie foto’s die toentertijd zijn gemaakt van het productieproces in de beschuitfabriek Hooimeijer werd dat heel duidelijk. Een trotse fabrikant die door een professionele fotograaf zijn bedrijf liet vereeuwigen.

Een fabriek die nu al lang niet meer bestaat. Alleen de huidige straatnaam op de locatie, de Hooimeijerlaan, doet nog herinneren aan waar ooit de fabriek stond. Hooimeijer was vroeger een grote werkgever in Barendrecht met een fabriek op ruime afstand van de bebouwde kom. Uiteindelijk is het bedrijf opgeslokt door het sterk gegroeide Barendrecht.

Zie ook: Video: De laatste dag van Hooimeijer in Barendrecht

Fotoserie

Deze unieke foto’s uit het archief van Joost Hooimeijer (kleinzoon van de oprichter) heeft Bas Romeijn verwerkt tot een korte fotoshow genaamd: “Er was hier in 1948”. U ziet daar aan de 3e Barendrechtseweg, Gijs Gerritsen en Wim Groen aan het werk, samen met de meisjes van…Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »