Kinderactiviteit Dorpskern: Maak je eigen Barendrechtse gevel

BARENDRECHT – Open Monumentendag staat dit jaar in het teken van ‘kunst en ambacht’. De dag wordt pas gehouden op zaterdag 12 september. Maar op de twee zaterdagen daarvoor kunnen kinderen samen met kunstenares Rinkje van Wichem hun eigen ambachtelijke geveltje maken van klei.

Rinkje van Wichem heeft haar galerie Het Gouden Rondje aan de Dorpsstraat 163, in de Oude Dorpskern van Barendrecht. Het pand heeft één van de mooiste geveltjes van het dorp. Het is dus een toepasselijke plek om met kinderen geveltjes te gaan maken.

Workshop

De kinderen die aan de workshop meedoen komen twee keer naar Het Gouden Rondje toe; op zaterdag 29 augustus en op zaterdag 5 september. Op beide dagen van 14.00 tot 17.00 uur. “De eerste keer ga ik eerst met de kinderen naar buiten om hier in de buurt naar gevels te kijken. Daarna gaan ze zelf aan de slag met klei”, vertelt Rinkje van Wichem.

De tweede zaterdag is de klei hard geworden en kan de gevel beschilderd worden. Op Open Monumentendag, zaterdag 12 september, zijn van 11.00 tot 12.00 uur alle werkstukken te zien in Het Gouden Rondje. Na afloop van deze korte tentoonstelling kunnen de kinderen hun eigen geveltje mee naar huis nemen.

Aanmelden

De workshop ‘ambachtelijke geveltjes maken van kleitabletten’ is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Deelname is gratis, wel uiterlijk 26 augustus aanmelden. Er kunnen maximaal 12 kinderen deelnemen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar hetgoudenrondje [@] kpnmail.nl.

Foto: Vereniging Dorpskern Barendrecht

« | »