Sportief Olympisch Dorp Barendrecht 2015 op sportpark de Bongerd in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanochtend (Vrijdag 14 augustus 2015) om tien uur ging het Olympisch Dorp van start op sportpark de Bongerd. Kinderopvang Eiland Marlyne organiseerde deze sportieve dag voor alle kinderen uit Barendrecht in samenwerking met de buurtsportcoach, CAV Energie en KV Vitesse.

De 16 teams, bij elkaar ruim 100 kinderen, vertegenwoordigden ieder een land. De dag werd dan ook geopend met het ontsteken van het Olympisch vuur en een vlaggenparade over de atletiekbaan. Daarna werd er gezamenlijk een warming-up gedaan om vervolgens te kunnen beginnen met de Olympische spelen.

Sporten

In de ochtend en de middag hebben de kinderen de diverse onderdelen doorlopen: hindernisbaan, verspringen, balwerpen, korfbal, honkbal, boogschieten, pannakooi en de bungerun. ‘s Middags is er met zijn allen geluncht bij het Holland Limo House (clubgebouw CAV Energie). Gelukkig brak in de loop van de dag regelmatig de zon door en is de regen uitgebleven.

In de loop van de middag zijn de prijzen uitgereikt. Naast een beker voor de top 3 werd er ook een sportiviteitsprijs uitgereikt aan het meest sportieve team.

Rio 2016

Met de echte Olympische spelen in Rio in het vooruitzicht, kijkt de organisatie van het Barendrechtse Olympisch Dorp ook alvast vooruit op de editie van volgend jaar. Het idee is om het Olympisch dorp in Barendrecht nog groter te maken: meer landen (teams), meer kinderen, meer sporten en meer verenigingen betrekken bij het sportieve evenement voor kinderen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »