Nieuw op BarendrechtNU: Agenda, Weer, Treininfo en Live Facebook

BARENDRECHT – Eens in de zoveel tijd houden we je op de hoogte van nieuwe zaken op BarendrechtNU. De afgelopen tijd zijn er weer diverse nieuwe dingen op de site bijgekomen en we vertellen je daar graag iets meer over.

Snel naar: AgendaLive treininfoBarendrecht WeerFacebook LiveTippen

BarendrechtNU Agenda

Beniewd wat er te doen is in Barendrecht? Neem dan eens een kijkje in de BarendrechtNU Agenda. Zoals je kunt zien staan er al een aantal dingen in de agenda voor de komende tijd. Via de agenda hopen we je een geheugensteuntje te bieden zodat je kunt zien wat er op welk moment te doen is in Barendrecht. Binnen de BarendrechtNU Agenda kun je doorklikken voor meer informatie en details: beschrijving, locatie, prijs, tijdstip van activiteit/evenement. De BarendrechtNU Agenda is beschikbaar via het hoofdmenu bovenaan deze pagina onder ‘Actueel’.

Ben je zelf een organisator van een activiteit/evenement in Barendrecht (of omgeving) en wil je die onder de aandacht brengen. Stuur dan jou activiteit/evenement in via de BarendrechtNU Agenda (knop rechts bovenin op die pagina) zodat meer mensen ervan weten.

Live treininformatie station Barendrecht

Snel de vertrek- of aankomsttijden nodig van de stoptreinen (sprinters) op station Barendrecht? Dan kun je terecht op de BarendrechtNU Treinen pagina. Op deze pagina zie je direct de tijden, inclusief actuele vertragingen en spoorwijzigingen, in één overzicht. Gewoon omdat het leuk is kun je ook een live 2D animatie zien van de treinen die station Barendrecht in- en uitrijden (lees wel even de beschrijving onder de animatie!). De treininformatie is in het hoofdmenu te vinden onder ‘Actueel’.

Bij tests de afgelopen weken is het systeem succesvol getest, maar houd er wel rekening mee dat bij grotere verstoringen en vertragingen de informatie van de NS website ook niet altijd klopt, dus dan is de informatie op de BarendrechtNU website automatisch ook foutief (koppeling tussen de sites).

Live weerinformatie uit Barendrecht

Even snel kijken wat voor weer het is of gaat worden? Daar hebben we BarendrechtNU Weer voor. Via deze pagina, die gebruik maakt van twee weerstations in Barendrecht, kun je het huidige weerbeeld en de voorspellingen voor komende uren en dagen bekijken. Graag dagelijks op de hoogte worden gehouden van het huidige weerbeeld in Barendrecht? Dan kun je nu @BarendrechtWeer volgen op Twitter: vier keer per dag krijg je een update over het huidige weer en de voorspelling voor morgen.

Meer live info via Facebook

Het afgelopen jaar kwam het laatste nieuws altijd het eerste op het BarendrechtNU Twitter account. Sinds enkele weken is er ook een speciaal Facebookaccount aangemaakt voor de mensen die live info direct in hun Facebook nieuwsfeed willen. Dit account, welke dezelfde informatie bevat als het @BarendrechtnuNL Twitter account, is op Facebook te vinden onder de naam: BarendrechtNULive. Via het hoofdaccount van BarendrechtNU op Facebook blijf je gewoon op de hoogte van de laatste BarendrechtNU nieuwsartikels, zoekacties (vermissingen) en dader informatie (opsporing).

Bonus I: BarendrechtNU volgen via Tumblr? barendrechtnu.tumblr.com
Bonus II: Live 112 meldingen uit Barendrecht via Twitter? twitter.com/Barendrecht_112

Snel een tip insturen? Dat kan!

Al sinds het begin van BarendrechtNU kun je op een snelle en directe manier tips insturen via Twitter, Facebook, mail of het contactformulier. Vandaag (Dinsdag 17 december 2013) is het weer een stukje makkelijker gemaakt voor de gevallen waarbij je heel snel een tip wil insturen. Via BarendrechtNU Live (rechts onder) en de 112 meldingen pagina (rechter balk) krijg je nu direct de optie om een tip in te sturen over de inzet van hulpdiensten (bijvoorbeeld de politie). Wil je een tip geven die gerelateerd is aan een actuele 112 melding, dan kun je de tip doorgeven via die specifieke 112 (P2000) melding. Het formulier hiervoor wordt automatisch zichtbaar bij bepaalde meldingen op de BarendrechtNU 112 pagina.

En nu…?

Ondertussen zijn er alweer diverse nieuwe systemen in de maak die meer en meer informatie verschaffen over hoe Barendrecht er NU uit ziet: steeds meer live informatie. Heb je een leuk idee of een tip, laat het ons weten, wie weet kunnen we er direct mee aan de slag.

Momenteel wordt onder andere een reactiesysteem getest (kijk maar eens onder dit artikel :-) en is er een systeem ontwikkeld waarmee je dagelijks updates kunt ontvangen over woninginbraken (en pogingen daartoe) in Barendrecht. Hier hoor je binnenkort meer over.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrechtnu« | »