BarendrechtNU bestaat één jaar, tijd voor taart!

BARENDRECHT – BarendrechtNU is jarig, deze maand bestaat de website alweer een jaar. In oktober 2012 bezochten dagelijks een handje vol mensen de website, inmiddels is dit aantal gegroeid tot tienduizenden per maand. Om dit te vieren hebben we een kleine, ludieke, actie bedacht voor onze bezoekers…

Wie eet er een stukje taart mee?

In de loop van de ochtend zal er op het BarendrechtNU Twitter (@BarendrechtnuNL) en Facebook (BarendrechtNU) account een foto worden geplaatst van onze eigen ‘1 jaar BarendrechtNU’-taart (foto’s). Onder alle retweets (Twitter, deze tweet) en shares (Facebook, deze post) verdelen we stukken taart (2 per winnaar). Uit de retweets en shares kiezen we zaterdag (26 oktober) om 14:00 uur ‘s middags 3 willekeurige winnaars (dus 6 in totaal), als deze vervolgens zo snel mogelijk hun adres kunnen doorsturen via Twitter en Facebook, dan kom ik de stukken taart zo snel mogelijk langs brengen. Deze actie is alleen geldig voor iedereen die in Barendrecht woont. (Sorry voor bezoekers van buiten Barendrecht!). Voor Facebook shares: laat ook een reactie achter onder het bericht, soms zien we geen namen bij ‘shares’ ivm Facebook’s privacy instellingen!

Disclaimer: Mocht er zich onverhoopt een incident voordoen in Barendrecht, dan kan de actie te allen tijden worden aangepast/gestopt. We moeten wel up-to-date blijven natuurlijk :-)

Update: De winnaars zijn gekozen, de taart staat gesneden klaar, zodra alle adressen bekend zijn gaan we de stukken taart bezorgen. Iedere winnaar ontvangt 3 stukken van de BarendrechtNU taart. Ik wil daarnaast uiteraard ook alle andere deelnemers bedanken, dus bij deze: Bedankt!

Update: Twitter winnaar @Flachdj heeft al direct een foto van zijn eetbare prijzen op Twitter gezet:

Update: Er is nog één Twitter winnaar die zich niet heeft gemeld. Deze heeft nog tot 18:00 uur de tijd om een adres door te geven zodat het kan worden bezorgd. Mocht dit niet lukken, dan houden we rond 6 uur een actie waarbij er snel een doosje met taartstukjes wordt verloot. We kunnen de taart helaas niet te lang bewaren i.v.m. het vers houden en ruimte.

BarendrechtNU in één jaar

Vorig jaar oktober ging de website online, in die maand waren er hoogstens 10 tot 20 Twitter followers, op Facebook waren we nog niet direct aanwezig. Waar er in oktober nog ‘maar’ 400 bezoekers waren, kwam dit aantal in november al op 1.200. In februari 2013 tikte we de 3.000 bezoekers per maand aan. In juni 2012 schoot het bezoekersaantal door naar 40.000 en dit record werd in augustus van dit jaar verbroken door een piekmoment van 50.000 bezoekers. Waar de verwachting was dat deze 50.000 bezoekers een absolute piek was is inmiddels gebleken dat er in de twee maanden erna een constante lijn in bezoekersaantallen blijft: zo’n 40.000.

In de afgelopen 3 maanden zijn er 200.000 pagina’s bekeken op BarendrechtNU. Gedurende diezelfde periode is er 150.000 keer naar de foto’s gekeken op de site. Op de diverse social media zijn er sinds de start in 2012 ‘een aantal’ volgers bij gekomen. Op Twitter zijn dit er meer dan 1500 en op Facebook 600. Daarnaast hebben we diverse andere (partner) accounts, een nieuwsbrief, Google+ en een RSS feed. Al deze kanalen bij elkaar geeft BarendrechtNU vandaag (Zaterdag 26 oktober 2013) de dag een totaal bereik van 4.000 personen. Bedankt, bedankt, bedankt :-)

Over BarendrechtNU

BarendrechtNU is een nieuwswebsite, begonnen met 112 nieuws en snel uitgebreid naar evenementenverslagen (foto en video) uit Barendrecht. Sinds kort zijn hier ook andere soorten nieuws bijgekomen. Ik, Jordi Menheer, ben vorig jaar begonnen met BarendrechtNU als hobbyproject, maar heb gemerkt dat het inmiddels meer is dan alleen een hobby. In diverse opzichten ben ik afgelopen jaar zowel positief als negatief verrast, maar ik ben bovenal tevreden met de huidige resultaten van de site. Vorig jaar had ik dit resultaat nog niet kunnen bedenken. Bedankt voor het bezoeken van , vertrouwen in en meedoen aan BarendrechtNU.

Benieuwd naar het verhaal achter het ontstaan van de site? Dat kun je lezen op de pagina Over BarendrechtNU. Heb jij nog een leuk idee voor de site of wil je zelf iets bijdragen? Laat het weten zodat we kunnen zien of we elkaar kunnen helpen via BarendrechtNU.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrechtnu


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »