- Advertentie (?) -

Over BarendrechtNU.nl

BarendrechtNU.nl is een website waarop nieuws uit Barendrecht en omgeving wordt geplaatst. De focus ligt op het informeren over incidenten (112 meldingen, ongelukken, aanrijdingen, rampen, branden en misdaad) en evenementen (festivals, evenementen, optochten, open dagen, optredens, presentaties, vieringen en feesten, openingen en andere speciale gebeurtenissen). Zowel bij de incidenten als evenementen wordt er zoveel mogelijk gestreefd naar het in beeld brengen van het nieuws door middel van foto's en videos.

Wie

De website is gemaakt en wordt beheerd door Jordi Menheer. Echter, de website is vooral bedoeld voor iedere bezoeker die mee wil helpen nieuws (uit Barendrecht) te vinden en anderen daarover te informeren. In principe is dus iedereen die ooit heeft bijgedragen (met informatie, foto's of videos) onderdeel van BarendrechtNU.nl. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken kun je op veel verschillende manieren contact opnemen met BarendrechtNU.nl: foto's uploaden via de site, een contactformulier, e-mail, Twitter, Facebook

Ontstaan

Voordat BarendrechtNU.nl bestond was ik al lange tijd bezig met het volgen van de traumahelikopter. Iedere keer als deze een landing maakte in Barendrecht was het toch wel een spektakel, je ziet zo'n helikopter niet iedere dag op de meest rare plaatsen landen. Deze interesse in de hulpdiensten is langzaam maar zeker steeds verder uitgebreid naar ook de brandweer en politie meldingen.

Op een bepaald moment ben ik zelf ook actief naar meldingen toegegaan om te gaan kijken wat er aan de hand is, met uiteraard een (video)camera in de hand. Tot ongeveer augustus 2012 heb ik weinig met deze foto's en videos gedaan. Op dat moment heb ik besloten, mede vanwege mijn achtergrond in de ontwikkeling van websites (webdevelopment), om een website op te gaan zetten over al die incidenten. Ik heb toen ook besloten om daarnaast verslag te gaan doen van evenementen in Barendrecht.

Het bouwen van de website heeft ongeveer 2 maanden tijd in beslag genomen, maar er worden tot op de dag van vandaag nog aanpassingen gedaan en nieuwe dingen toegevoegd. Uiteindelijk is de website rond 15 oktober 2012 online gegaan. In de eerste maand waren er, zoals verwacht, weinig bezoekers op de website. Inmiddels weten gelukkig veel mensen de website te vinden als ze op zoek zijn naar nieuws over Barendrecht. Op het moment van schrijven gaat het hierbij om enkele duizenden unieke bezoekers per maand.

Doel

De website heeft als doel om de inwoners van Barendrecht (en andere geïnteresseerden) zo snel mogelijk te informeren over wat er allemaal gebeurt in de gemeente. De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat veel mensen niet weten wat er heeft afgespeeld in een straat bij ze om de hoek (soms letterlijk om de hoek). Hopelijk kan deze website dat informatie-gat opvullen en ook jouw interesse wekken.

Daarnaast heeft BarendrechtNU.nl zichzelf als doel gesteld om niet alleen bericht uit te brengen van de grotere nieuwsberichten (ongelukken, aanrijdingen, rampen, etc.), maar ook juist die kleinere (zeer lokale) nieuwsfeitjes te brengen. Dit zijn artikels die vaak ook niet eens worden gepubliceerd door plaatselijke krantjes, maar waar mensen mogelijk wel nieuwsgierig naar zijn (ook wel de "He, wat deed die politie/ambulance/brandweerauto daar?"-artikels).

Visie

Bewoners van Barendrecht nieuwsgierig maken naar gebeurtenissen in hun eigen omgeving. De interesse die we wekken motiveert mensen om, letterlijk en figuurlijk, meer om zich heen te kijken en hetgeen te zien wat ze normaal gesproken niet hadden gezien.

Toekomst

Ik hoop dat de huidige groei van de website doorzet en er meer bezoekers zijn die geïnteresseerd raken in het nieuws uit hun omgeving. Mocht je interesse hebben om bij te dragen aan de website, neem dan snel contact op en laat weten wat je kunt betekenen voor de site.

- Jordi Menheer (Eigenaar en beheerder van BarendrechtNU.nl)

Gepubliceerd op: Zaterdag 26 januari (26-01-2013)

- Advertentie (?) -