Ondertekening overeenkomst ontwikkeling postkantoor- en brandweerlocatie (Centrumaanpak, Barendrecht)

BARENDRECHT – Bestuurders van de gemeente Barendrecht en Woonvereniging Patrimonium hebben gistermiddag (Dinsdag 23 juni 2015) hun handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van het voormalige postkantoor en de brandweerkazerne.

De locatie, waarop minimaal 39 sociale huurwoningen worden gerealiseerd, maakt onderdeel uit van de Centrumaanpak. In de voormalige brandweerkazerne aan de Maasstraat is momenteel een vestiging van Afval loont gehuisvest. Op de locatie van het postkantoor worden veel activiteiten georganiseerd door maatschappelijke organisaties. Voor de ontwikkeling van nieuwe woningen zullen deze gebouwen eerst worden gesloopt.

Kansenverkenning

De gemeenteraad keurde in februari 2015 de ruimtelijke kansenverkenning en de bijbehorende ontwikkelstrategie goed. Daarmee heeft de gemeente binnen het centrum op verschillende locaties mogelijkheden gecreëerd om woningen te realiseren (niet door de gemeente zelf), het winkelcentrum te verbeteren en pakt de gemeente zelf de buitenruimte aan.

Kwaliteit toevoegen

Coördinerend wethouder Centrumaanpak Dirk Vermaat is positief over de overeenkomst: “We kunnen nu concreet aan de slag. Patrimonium en de gemeente hebben hetzelfde doel. We willen meer levensloopbestendige woningen en kwaliteit toevoegen aan het Barendrechtse centrum. Ik ben blij met dit plan waarvan de hoogte van de woningbouw past bij het gemeentehuis dat er direct naast staat.

Behoefte levensloopbestendige woningen

De afgelopen maanden is onderhandeld over de verkoop van de voormalige brandweerkazerne en de mogelijkheden om tot ontwikkeling van deze locatie door Patrimonium over te gaan.  Er is nu overeenstemming over de voorwaarden voor de realisatie van minimaal 39 sociale huurwoningen. Daarvoor worden het voormalige postkantoor en de brandweerkazerne gesloopt. Marja van Leeuwen: “Ik ben blij met deze overeenkomst, net op de valreep voor mijn vertrek bij Patrimonium per 1 juli. In Barendrecht is veel behoefte aan levensloopbestendige woningen en die kan Patrimonium op deze locatie realiseren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »