Netwerk ViZi doneert drieduizend euro aan Lunchcafé ZonderMeer

BARENDRECHT – De jaarlijkse lunch van ViZi, het lokale netwerk voor vrouwelijke ondernemers, vond plaats op vrijdag 5 juni bij ZonderMeer in Oud-Beijerland. ZonderMeer serveert heerlijke gerechten en taarten van lokale, kleinschalige leveranciers. In dit sfeervolle lunchcafé werken jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Omdat de begeleiding van deze medewerkers veel geld kost, koos Netwerk ViZi de Stichting Lunchcafé Bij Zonder uit als het ViZi-Goede-Doel 2015.

Na het welkomstwoord van ViZi-voorzitter Hélène Oosterhuis genoten de leden van ViZi eerst van een gezonde, gevarieerde lunch, gemaakt onder leiding van chef-kok Dien en geserveerd door de gastvrije medewerkers. Conny Verbaas, voorzitter van Stichting Lunchcafé Bij Zonder, vertelde over de werkwijze van het lunchcafé.

Veiling van en voor ondernemers

De sprankelende veiling was het hoogtepunt van de middag. Meer dan veertig dames stelden een product, expertisetijd of dienst ter beschikking. Onder leiding van veilingmeesters Karen van der Weel van P&O Enzo en Joke Bastinck van Kimik Relatiegeschenken werden deze ‘cadeaus’ verkocht aan de aanwezige ViZi-leden. De dames konden onder andere kiezen uit professionele fotografie, vaartochten, sportlessen, communicatieadvies, schoonheidsbehandelingen en interieuradvies. De gehele opbrengst van maar liefst drieduizend euro ging naar ZonderMeer. Voor de ondernemers was de veiling bovendien een goede manier om direct zaken te doen met medeleden van het Netwerk ViZi. Zo leren de leden elkaar nóg beter kennen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

ViZi is een vrouwennetwerk voor ambitieuze onderneemsters en zelfstandige adviseurs in loondienst uit Barendrecht, Albrandswaard en Hoeksche Waard. Het doel van de Stichting Lunchcafé Bij Zonder is om leer/werkplekken te bieden voor jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Jongeren wordt een dagbesteding, leerwerkplek of stage aangeboden en zijn werkzaam in de keuken, in de bediening, doen huishoudelijke taken of andere passende activiteiten. De jongeren worden dagelijks begeleid door professionals, waarbij het halen van de van te voren vastgestelde leerdoelen, het uitgangspunt is van de dagopvang. ViZi steunt Zonder Meer omdat het een schoolvoorbeeld is van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Foto: Petra Teunissen-NijsseBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »