Grote belangstelling voor dodenherdenking op het Doormanplein in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Om zeven uur vanavond (Maandag 4 mei 2015) werd in de Dorpskerk een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor alle Nederlandse slachtoffers van oorlogen sinds de Tweede Wereldoorlog. Na de herdenkingsbijeenkomst werd er bij het verzetsmonument op het Doormanplein om acht uur twee minuten stilte gehouden. Dit jaar waren er opnieuw meer belangstellenden aanwezig bij het herdenkingsmoment.

Herdenking

De Harmonievereniging speelde na de 2 minuten stilte het Wilhelmus waarna er kransen werden gelegd bij het monument. Bij de herdenkingsbijeenkomst in de Dorpskerk en op het Doormanplein waren veel belangstellenden aanwezig. Na het leggen van de kransen door de burgemeester en genodigden was er voor iedereen gelegenheid om hen die zijn gevallen te herdenken.

Scouting

De scouting van Barendrecht is traditiegetrouw aanwezig geweest bij de herdenking. Ze waren vanavond (Maandag 4 mei 2015) met 3 groepen aanwezig. De scouts stonden bij het monument en reikte de kransen aan. Twee van hen werden tijdens de herdenking afgelost door andere scouts vanwege duizelig/misselijkheid.

Bevrijding

Morgen vieren we de bevrijding. In Barendrecht is er een vol programma met vele activiteiten georganiseerd, bekijk hier het volledige programma voor Bevrijdingsdag Barendrecht 2015.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »