Bevrijdingsdag festiviteiten afgelast vanwege harde wind

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De Bevrijdingsdag activiteiten op het gemeentehuisplein zijn na een moeizame start door het weer alsnog afgelast. De organisatie liet om kwart over drie weten dat iedereen het terrein moest verlaten en de attracties en het podium direct zou worden afgebouwd. Dit gebeurde net nadat de activiteiten weer enige tijd waren hervat: tussen half één en twee uur lagen de activiteiten al stil vanwege regen en onweer.

Het is heel vervelend, maar ik ga wel voor de veiligheid“, aldus de organisatie. Gelukkig konden ze op veel begrip rekenen voor deze beslissing.

Een artikel, veel foto’s en video’s van de activiteiten die wél hebben plaatsgevonden volgen later

Waterballet

Door de hectiek van de situatie werden ook nog als eerst 2 grote zwembaden ‘geleegd’ door het water over het plein te laten lopen. Door deze waterval kwam wat apparatuur, waaronder muziekinstrumenten, deels in het water te staan.

Ontruimen

Na meerdere oproepen het terrein te verlaten waren er nog steeds mensen die tussen de spullen stonden. Dit vormde vanwege de wind een gevaar. De politie heeft samen met handhavers het plein ontruimd en afgesloten met lint. De markt in de Dorpsstraat werd eveneens afgebouwd. Enkel in de Dorpskerk werden enkele activiteiten voortgezet.

Avondprogramma afgelast

Het avondprogramma, een 1,5 uur durend optreden van de band Mag Het Wat Zachter, is eveneens afgelast.

Optredens afgelast

Sta je dan met de dansers van FunkyFeet… klaar om op te treden op het Bevrijdingsfestival in Barendrecht!

Posted by FunkyFeet Dansstudio Barendrecht on dinsdag 5 mei 2015Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »