Ochtendgymnastiek in pyjama en onesies bij Koningsspelen Het Kompas (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] In de provincie Zuid-Holland deden vandaag (Vrijdag 24 april 2015) 1.136 scholen en in totaal 279. 967 kinderen mee aan de derde editie van de Koningsspelen. Hoeveel dit er precies in Barendrecht waren is niet bekend, maar op veel basisscholen werden de Koningsspelen gehouden. BarendrechtNU was bij de opening van de Koningsspelen op basisschool CBS Het Kompas.

Pyjama’s

De kinderen van de locatie Ravesteyndreef kwamen met zijn allen naar de school aan de Hoefslag om hier gezamenlijk de Koningsspelen te openen. De begeleiding was in handen van twee enthousiaste dansjuffen, namelijk oud- leerlinge Kim en haar moeder. Na de ochtendgymnastiek in pyjama’s en onesies zongen de kinderen het Koningslied: Energie. Vervolgens zijn de kinderen met hun juf of meester naar hun lokaal gegaan voor het Koningsontbijt. Daarna waren er nog diverse andere activiteiten georganiseerd, zo gingen de onderbouw leerlingen aan de van Ravesteyndreef hun fiets versieren.

In verschillende groepen werden er (natuurkundige) proefjes gedaan. Ook waren er optredens en werden goocheltrucs vertoond. De groepen 8 hadden een heel speciale activiteit want voor hen was het ook een afsluiting van de Centrale Eindtoets, zij gingen met elkaar bowlen. Kortom het was een actieve maar ontspannen dag.

Bekijk hier het fotoverslag van de opening Koningsspelen bij Het Kompas.

Foto’s

Heeft u foto’s van de Koningsspelen op een basisschool in Barendrecht? Upload hier uw foto’s, of stuur ze naar @BarendrechtnuNL op Twitter of via Facebook. Mailen kan ook naar nieuws@barendrechtnu.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »