Koningsspelen 2015 op basisscholen in Barendrecht (Foto: Het Kompas)

BARENDRECHT – Een foto en video overzicht van de Koningsspelen op de Barendrechtse basisscholen Groen van Prinsterer, Het Kompas, De Ark en de Draaimolen:

Heeft u foto’s van de Koningsspelen op een basisschool in Barendrecht? Upload hier uw foto’s, of stuur ze naar @BarendrechtnuNL op Twitter of via Facebook. Mailen kan ook naar nieuws@barendrechtnu.nl

Groen van Prinsterer

De Groen van Prinsterer hield de Koningsspelen op sportpark de Bongerd (atletiekbaan en de korfbalvelden), ze kregen hulp van het Calvijn Groene Hart:

Het was een geslaagd (sport)feest!!! Bedankt Hilke, Mariette, Lieke, Sandra en Nanda voor de organisatie en voorbereidingen!! Bedankt ook de vele hulpouders en natuurlijk de leerkrachten. Fijne vakantie!!

Posted by Groen van Prinstererschool Barendrecht on vrijdag 24 april 2015


Vandaag hebben leerlingen uit klas 3atheneumplus van Calvijn Groene Hart geholpen bij de koningsspelen van basisschool Groen van Prinsterer. De kinderen van groep één tot en met acht van De Groen genoten op sportpark De Bongerd van uiteenlopende atletiek- en spelonderdelen en hebben zich van hun sportiefste kant laten zien.

De derdeklassers van het Calvijn zorgden voor de spelbegeleiding bij de kleuters en de onderbouw. Dit deden zij vol enthousiasme en de complimenten voor hun inzet waren dan ook absoluut verdiend. De dag eindigde met een overheerlijke Koningspicknick, waarna iedereen kon terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Het Kompas

Zie ook: Ochtendgymnastiek in pyjama en onesies bij Koningsspelen Het Kompas

Nog een paar foto’s van onze opening! Iedereen alvast een heel fijne vakantie!

Posted by CBS Het Kompas Barendrecht on vrijdag 24 april 2015

De Draaimolen

De Draaimolen hield de Koningsspelen op de hockeyvelden van HCB en het schoolplein, ze kregen hulp van het Albeda college:

Start Koningsspelen 2015

Posted by Obs DeDraaimolen on vrijdag 24 april 2015

Koningsdag 2015

Posted by Obs DeDraaimolen on vrijdag 24 april 2015

De Ark

Over de Koningsspelen

De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de Inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Scholen zijn vrij om zelf invulling aan de Koningsspelen te geven. De dag begint traditiegetrouw met het Koningsontbijt waarna het tijd is voor het sportieve gedeelte van de dag. Alle deelnemende scholen hebben in de aanloop naar de Koningsspelen een feestpakket ontvangen met diverse sportartikelen. Ook konden alle scholen gratis ontbijtpakketten afhalen voor het Koningsontbijt.

In Nederland, het Caribisch gebied en andere Nederlandse scholen in het buitenland doen er dit jaar ruim 1,2 miljoen leerlingen en 100.000 leerkrachten mee op 6019 scholen. Vorig jaar deden 1,1 miljoen kinderen in Nederland en het Caribisch gebied mee aan de Koningsspelen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »