Barendrecht krijgt tweede biketeam om overlast aan te pakken

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht krijgt een tweede biketeam van twee personen. Burgemeester Van Belzen en de heer Van der Zalm, salesdirecteur van beveiligingsbedrijf Trigion, ondertekenden hiervoor gisteren (Donderdag 19 februari 2015) een contract. Net als het biketeam dat Barendrecht al sinds 1 april 2013 via Trigion inzet, gaat ook dit team zich inzetten voor een schoon, heel en veilig Barendrecht. Naast beveiliger zijn de medewerkers van het biketeam ook onbezoldigd boa (bijzonder opsporings ambtenaar) van de gemeente Barendrecht. Hierdoor kunnen zij overtreders bekeuren.

Het tweede biketeam wordt ingezet op andere tijden dan het al bestaande biketeam. Behalve in de middag zal dit biketeam ook ’s avonds op de fiets door Barendrecht rijden.

Aanpak overlast

Zij gaan optreden tegen overlast waar veel Barendrechters zich aan ergeren, zoals het niet opruimen van hondenpoep,  loslopende honden, overlastgevende hangjongeren, te lang / zonder blauwe schijf parkeren in een blauwe zone en overlast in recreatiegebied Oude Maas.

Flexibele inzet

Gemeente Barendrecht en Trigion zijn blij met de uitbreiding van de samenwerking.  Burgemeester Van Belzen: ”Een veilig Barendrecht is een van de speerpunten van dit college. Daarom hebben we vorig jaar besloten het toezicht in onze gemeente uit te breiden. We hebben daarvoor in Trigion een prettige partner. De biketeams zijn flexibel inzetbaar. Zo zijn zij een prima aanvulling op de boa’s in dienst van de gemeente en natuurlijk de politie.” In de toekomst krijgt het ene biketeam zijn uitvalsbasis in de Veiligheidspost aan de Maasstraat terwijl het andere team gaat werken vanuit de Veiligheidspost aan het Middeldijkerplein. Op deze manier zijn de biketeams makkelijk inzetbaar in heel Barendrecht. De heer Van der Zalm van Trigion: ”Het is onze ambitie om Nederland samen veiliger te maken. De biketeams geven veiligheid een gezicht in Barendrecht, samen met boa’s van de gemeente en politie.

Nog een positief effect

De inzet van een  tweede biketeam heeft nog een ander positief effect. Tijdens  het proces rond werving en selectie voor het tweede biketeam, kwam een uitkeringsgerechtigde inwoner van de gemeente Barendrecht als geschikte kandidaat naar voren. Deze persoon komt in dienst bij Trigion en wordt voor een gegarandeerd aantal uren ingezet binnen de gemeente Barendrecht. De heer Van der Zalm: ”We zijn trots op de samenwerking met de gemeente Barendrecht en het is mooi om op deze manier ook een maatschappelijke bijdrage te leveren.”Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »