Barendrechtse Waarderingsspeld voor de heer J.P.M. Borsboom

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Woensdag 17 december 2014) ontving de heer J.P.M. Borsboom een Barendrechtse Waarderingsspeld uit handen van burgemeester Van Belzen. Dit gebeurde in theater Het Kruispunt. De heer Borsboom kreeg de gemeentelijke onderscheiding opgespeld voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor voetbalvereniging Smitshoek, de ondernemersbelangenvereniging VBO en stichting Cbbb (Collectieve Beveiliging Bedrijventerreinen Barendrecht) en zijn bijzondere inzet voor theater Het Kruispunt.

Voetbalvereniging Smitshoek

In 1986 werd de heer Borsboom op 26-jarige leeftijd voorzitter van voetbalvereniging Smitshoek. Tot 1991 heeft hij deze functie vervuld. Al snel na zijn aantreden werden zijn visie en strategische kwaliteiten duidelijk. In 1989 richtte hij de Stichting Recreatie Smitshoek op en tot 1998 was hij voorzitter van deze stichting. De stichting maakte uitbreiding van sportcomplex Smitshoek met nieuwe voetbalvelden, 2 tennisbanen, een sporthal en multifunctionele voorziening mogelijk. Deze uitbreidingen gaven de vereniging een enorme impuls en hebben eraan bijgedragen dat vv Smitshoek nu een toonaangevende vereniging in Barendrecht is. Iets wat voor een groot deel te danken is aan de kwaliteiten en inzet van de heer Borsboom.

Belangenvereniging VBO en Stichting Cbbb

Ook voor het Barendrechtse bedrijfsleven heeft de heer Borsboom zich bijzonder verdienstelijk gemaakt. Van 1991 tot 2001 was hij voorzitter van de belangenvereniging VBO. In 2011 fuseerde VBO met Fresh World. Sinds de oprichting van de stichting Cbbb in 1996 tot mei 2014 is de heer Borsboom als bestuurslid zeer betrokken geweest bij deze stichting en zette hij zich in voor de veiligheid op Barendrechtse bedrijventerreinen.

Theater Het Kruispunt

Sinds 2008 was de heer Borsboom voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Theater Het Kruispunt. Deze functie legt hij per december 2014 neer. De heer Borsboom toonde zich ook hier een uitstekend voorzitter. In tijden waarin het theater in financieel zwaar weer verkeerde, lukte het hem oplossingsgericht te denken en nieuwe geldstromen aan te spreken. Hij stelde de continuïteit van het theater altijd voorop.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »