Sinterklaasfeest voor Het Vergeten Kind nu al een groot succes dankzij alle hulp

BARENDRECHT – [Foto’s] Ondanks dat het benefiet Sinterklaasfeest nog moet worden gevierd kan het nu met recht al een succes worden genoemd. Dankzij talloze bedrijven en donateurs heeft Renate Buik uit Barendrecht een prachtig Sinterklaasfeest georganiseerd voor Het Vergeten Kind in Barendrecht: kinderen van 0 tot 18 jaar die zijn opgevangen vanwege mishandeling, misbruik, verwaarlozing of zijn afgestoten door familie.

Groot feest

Aanstaande zaterdag zullen de 25 kinderen worden verrast met veel moois. Een greep uit de cadeaus en activiteiten die de organisatie heeft kunnen regelen: De kinderen worden verwelkomd met een show door clowns en ballonkunstenaars. Naast de vrolijke olifant mascotte van de Intertoys zal een andere belangrijke gast ook aanwezig zijn: Sinterklaas.

De kinderen zullen na de show hun cadeaus krijgen. Het geld hiervoor, zo’n 1.150 euro, is bij elkaar gespaard dankzij bijdragen van alle donateurs. Naast de individuele cadeaus zijn er ook gezamenlijke cadeaus beschikbaar gesteld: een playstation voor in de gemeenschappelijke huiskamer, een doos vol boeken en twee knutseltafels.

Uiteraard zal het niet ontbreken aan hapjes, waaronder cupcakes, strooigoed en chocoladeletters. Naast dit feestje gaan de kinderen ook nog met zijn allen naar Play City Barendrecht. De dag zal vervolgens worden afgesloten met een etentje bij Hotel van der Valk. Daarnaast zal ieder kind een cadeaubon krijgen om een keer bij de Mcdonalds Barendrecht te gaan eten.

Van IKEA Barendrecht ontving de organisatie kerstbomen, hiervan zullen een aantal aan de Voedselbank Barendrecht worden geschonken.

Bedankt

Renate Buik, initiatiefneemster van het speciale kinderfeest, vertelt aan BarendrechtNU zeer dankbaar te zijn voor alle hulp. Naast de bedrijven die belangeloos hulp bieden en de (anonieme) donateurs van cadeaubonnen wil ze graag twee personen extra bedanken. Renate: “Ik wil Wendy Dakkus en Yvonne Jonker bedanken voor de spontane ondersteuning welke vanuit het niets kwam, we hebben het vanaf dat moment met zijn drieën gedaan

Het idee voor het Sinterklaasfeest voor deze kinderen ontstond na het zien van een TV uitzending over het vergeten kind. “Na een paar dagen stond er een basis en zijn we het met elkaar uit gaan breiden. Mijn intentie is om een ieder in zijn gemeente te prikkelen om eens iets voor de minder bedeelden te doen“, aldus Renate.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Organisatie, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »