Preventieactie voor verhogen veiligheid Middeldijkerplein en Meerwede (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanavond (Woensdag 19 november 2014) hebben het team Openbare Orde en Veiligheid (OO&V) van de gemeente Barendrecht samen met de politie een preventieactie gehouden. De burgemeester, ambtenaren, raadsleden, buurtpreventie, politieagenten en vrijwilligers overhandigden flyers met preventietips aan bewoners rond het Middeldijkerplein en de wijk Meerwede.

Veiligheid

De groep deelnemers van de flyeractie trokken in kleine groepjes de wijk in. Ze belden bij mensen aan om tips te geven over veiligheid. Terwijl de burgemeester het ene moment in gesprek was met een beveiligingsexpert, die na eerdere ervaringen inmiddels de nieuwste technieken heeft om criminelen buiten de deur te houden, sprak hij later weer iemand die nog geen last heeft gehad van inbraken. Deze man heeft een hele set tips gekregen om dit in de toekomst ook zo te houden.

Informatie

De andere groepen zijn verder de wijk in getrokken, onder andere richting Meerwede. Ook hier werd het gesprek aangegaan met bewoners. Ze kregen informatie over het voorkomen van inbraak, burgernet, het herkennen van hennepkwekerijen en het melden van verdachte situaties. Zeker nu het weer vroeg donker is wil de politie het graag weten als mensen verdachte situaties zijn. Criminelen kunnen in het donker makkelijker hun slag slaan, dus hoe eerder ze worden opgemerkt, des te beter.

Na afloop van het gesprek ontving de bewoner een envelop waar alle informatie nog eens rustig in kan worden teruggelezen.

Een zelfde soort preventieactie als vanavond (Woensdag 19 november 2014) werd eerder al eens gehouden in de wijken Vrijenburg en Vrijheidsakker.

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »