Voedselbank Barendrecht

BARENDRECHT – De voedselbank Barendrecht en de gemeente zoeken de samenwerking op. De voedselbank bedient lang niet alle mensen in Barendrecht die in aanmerking komen voor een wekelijks voedselpakket. En de gemeente heeft geen inzicht in de mensen die gebruik maken van de voedselbank. Door samen te werken kunnen zij meer mensen helpen die het financieel niet breed hebben.

Binnenkort sluit de gemeente een breed convenant met zoveel mogelijk particuliere partijen om gegevens over cliënten met elkaar te kunnen uitwisselen. Doel daarvan is diegenen te helpen die dat nodig hebben. De voedselbank Barendrecht is een van de partijen waarmee dit convenant wordt gesloten.

Actief opzoeken

Wethouder Van der Linden (sociale zaken) zoekt actief organisaties op die (een deel van) dezelfde doelgroep ondersteunen. Hij bracht recent een bezoek aan de voedselbank en sprak daar uitgebreid met de voorzitter en met vrijwilligers.

Veel cliënten niet in beeld

Aad de Lange (voorzitter voedselbank Barendrecht): “Volgens de statistieken leven in Nederland 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Van de 47.000 Barendrechters hebben wij er maar 170 als cliënt. Het kan haast niet anders dan dat wij een groot aantal mensen (nog) niet in beeld hebben.” Van der Linden vult aan: “En de gemeente heeft mensen in de schuldhulpverlening die misschien niet bekend zijn bij de voedselbank. Door dit soort gegevens te koppelen, kunnen wij mensen nog beter helpen. Dit pakken wij per 1 januari ook op in de wijkteams, zodat wij deze doelgroep zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

Betrokken bij minimabeleid

Van der Linden is duidelijk betrokken bij het minimabeleid. Naast bezoeken aan organisaties die samen met de gemeente een netwerk rondom minima kunnen bouwen, volgt hij samen met vrijwilligers een cursus om mensen in de schuldhulpverlening bij te kunnen staan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »