Middenbaan, Barendrecht

BARENDRECHT – In juni discussieerden winkeliers uit Barendrecht-Centrum over wat zij kunnen doen om het winkelgebied nog gastvrijer te maken. Daadkrachtig stelden zij een aantal actiepunten op. Op 1 oktober kwamen de winkeliers opnieuw bijeen. Er bleek al hard gewerkt te zijn aan verschillende acties.

Sommige acties staan al in de steigers (geluid/muziek, hanging baskets, openbaar toilet), andere zijn moeilijker te realiseren (plantenbakken bij iedere winkel) en sommige vereisen nog wat meer denkwerk ((digitale) bewegwijzering). De winkeliers maakten op 1 oktober nadere afspraken over de samenwerking.

Tips voor winkeliers

De avond werd begeleid door bureau JSO. Na de inleiding ging Nel de Jager (winkelstraatmanager in Amsterdam) in op de Barendrechtse situatie. Zij gaf tips en ging in op vragen en discussies uit de zaal. Winkeliers gaven aan dat samenwerking soms lastig is, zoals de discussie over uniforme openingstijden. Klanten willen dat heel graag, maar toch lukt het niet. Uiteraard zijn er ook veel voorbeelden van goede samenwerking. 3 modezaken (No Sense, Shoeby en Abbraccio) lieten dit zien door middel van een modeshow.

Acties en vervolg

Na de pauze dachten de winkeliers acties uit die zij voorzagen van een actienemer. Dit deden zij aan de hand van 4 thema’s: gezamenlijke acties voor klanten, gezamenlijke acties voor personeel, gezamenlijke activiteiten en benutten van lege panden. Het is duidelijk dat de komende tijd hard wordt gewerkt aan het nog gezelliger maken van het winkelcentrum voor de bezoekers, winkeliers en het personeel.

Volgende bijeenkomst

Op woensdag 19 november is de volgende bijeenkomst. Alle winkeliers uit Barendrecht-Centrum zijn hierbij van harte welkom. Het thema wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »