Open dag van filmclub in Barendrecht groot succes

BARENDRECHT – De Open Dag van de filmclub RVSL in Barendrecht werd afgelopen zaterdag (4 oktober) door de Barendrechtse filmproducent Hans Groenendijk van Groener Gras producties geopend. Daar waar Groener Gras Producties zich richt op het beroepsmatig filmen, wil de Barendrechtse filmclub het amateur filmen bevorderen. Op de filmclub leren de clubleden van elkaar. Zij richten zich in een gezellige omgeving op hun inspirerende hobby, het zelf maken van films.

Open Dag

Tijdens de Open Dag konden de bezoekers zien hoe films worden gemonteerd, hoe je zelf opnamen maakt en hoe een “green screen” werkt. Kinderen werden gefilmd terwijl in de computer een andere achtergrond werd toegevoegd. Het krukje veranderde in een slee en de jongelui zoefden in skikleding door de sneeuw de berg af. Andere kinderen kozen er voor om tussen de vissen in een aquarium te zwemmen of hoog in de lucht op een wolk te zitten.

Clubavonden

De bezoekers werd getoond en verteld wat je tijdens de clubavonden op een filmclub doet, zoals naar elkaars films kijken en bespreken, wedstrijden organiseren en leren films monteren.

De interesse voor de cursus die de vereniging in november organiseert, was groot. Beginnende filmers leren gedurende drie avonden hun vakantie-, familiefilm of reportage spannender te maken. De docent, een ervaren filmer en jurylid, behandelt de theorie terwijl ook de toepassing in de praktijk aan de orde komt.

Veel bezoekers vroegen of zij vrijblijvend eens een clubavond mochten bezoeken, of dat zij zich nog konden aanmelden voor de cursus. En natuurlijk kan dat!

Meer informatie?

Meer informatie over de cursussen en de clubavonden vind je op rvsl.nl. De RVSL is gevestigd in het Hart van Vrijenburg, Vrijenburglaan 61 te BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »