Erepenning voor oud brandweer commandant Koedoot (Brandweer Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Vrijdag 19 september 2014) ontving Bert Koedoot een Barendrechtse Erepenning uit handen van burgemeester Van Belzen. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in de kazerne waar hij officieel afscheid nam als commandant van de brandweer Barendrecht. De heer Koedoot kreeg de gemeentelijke onderscheiding opgespeld voor zijn jarenlange inzet bij de vrijwillige brandweer.

Lovende woorden

Zowel de burgemeester, de veiligheidsregio als het brandweerkorps Barendrecht spraken hun dank uit voor de jarenlange inzet van de brandweercommandant. Naast de Barendrechtse Erepenning ontving de heer Koedoot van de Veiligheidsregio Rotterdam een medaille voor het 45 jaar actief zijn bij de brandweer. Namens het brandweerkorps kreeg de heer Koedoot een boekje aangeboden met daarin foto’s vanuit de afgelopen jaren. Daarnaast kreeg hij een bijzondere activiteit cadeau van brandweer Barendrecht: hij mag een ballonvaart gaan maken.

De Barendrechtse brandweerlieden hopen de oud-commandant ondanks zijn vertrek nog vaak te zien in de kazerne.

Commandant

De heer Koedoot is sinds 1967 lid van de vrijwillige brandweer van Barendrecht. Hij ontwikkelde zich van aspirant brandwacht tot commandant van de vrijwillige brandweer (1985-2013). In die periode gaf hij 22 jaar leiding aan het korps van de gemeentelijke brandweer. Met de overgang naar de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) gaf hij nog 6 jaar leiding aan dit korps.

Veiligheid Barendrecht altijd voorop

Bert Koedoot stond burgemeester Van Belzen de afgelopen jaren bij tijdens calamiteiten en adviseerde hem over brandweergerelateerde zaken. De burgemeester was zichtbaar trots dat hij Koedoot de hoogste gemeentelijke onderscheiding mocht overhandigen. “Hij stond dag en nacht klaar voor bewoners, de vrijwilligers in Barendrecht en de medewerkers in Rotterdam. En nog steeds weet hij precies wat er leeft en speelt. Hij was daardoor een voorbeeld voor velen binnen het korps.

Van Belzen gaf in zijn speech aan dat het korps Barendrecht onder zijn leiding uitgegroeid is tot een vitaal team met een evenwichtige leeftijdsopbouw, een jeugdbrandweer en regionale taken. Mede door zijn vasthoudendheid en intensieve inzet is de plaatselijke brandweer goed voorbereid om, indien nodig, op te treden. Hierdoor is de veiligheid voor inwoners op een nog hoger peil gebracht. Daarnaast droegen zijn persoonlijke kwaliteiten bij aan een goede overgang van de brandweer naar de VRR, waarbij recht is gedaan aan de lokale identiteit van de vrijwilligers.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)



« | »