Vrienden van de Dorpskerk zoeken artikelen voor kerkveiling

BARENDRECHT – De Vrienden van de Dorpskerk zijn de komende twee maanden op zoek naar artikelen die ingebracht kunnen worden op de Kerkveiling van zaterdag 22 november. De veiling wordt gehouden om geld bijeen te brengen voor de restauratie van de 17e eeuwse preekstoel (zie foto) en het overige historische houtwerk in de 502 jaar oude kerk.

Kerkveiling

In de jaren tachtig en negentig heeft de Dorpskerk al eens kerkveilingen gehouden. Daar bleken toen veel bedrijven en particulieren graag artikelen of diensten voor beschikbaar te stellen. Uit de eerste reacties blijkt dat er nu weer veel mensen enthousiast willen meewerken. Verschillende horecabedrijven hebben al dinerbonnen toegezegd. Verder zijn de Vrienden nu al verzekerd van kaas, taarten, snoepgoed, bloemen, planten,  enkele oude Bijbels, foto’s en schilderijen. Initiatiefnemer

Cees van den Heuvel schat in dat als dit zo doorgaat, er op 22 november zo’n vijfhonderd artikelen onder de hamer komen.

Ook particulieren kunnen bijdragen aan het succes van de veiling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan flessen wijn, zelfgebakken cake en levensmiddelen. Tijdens vorige kerkveilingen werden ook diners aan huis aangeboden door mensen die graag koken. Dat bleek een groot succes.

Flessen wijn, bijvoorbeeld overgebleven van een kerstpakket, zijn zeer welkom. De Vrienden hebben een sommerlier bereid gevonden om de flessen te beoordelen en er pakketten van samen te stellen.

Help mee

Wie artikelen beschikbaar wil stellen voor de kerkveiling kan deze inleveren aan de Stationsweg 108a op de zaterdagen 25 oktober, 1, 8 en 15 november van 10.00 tot 12.30 uur.

Inleveren kan ook op de donderdagen 30 oktober en 6 november  van 19.00 tot 20.00 uur.  Spullen brengen kan ook na het maken van een afspraak met Cees van den Heuvel (06-53899122) of Ank van de Boogerd ( (0180-619379 of 06-55570435). Spullen kunnen eventueel ook worden opgehaald.

Zie ook vriendendorpskerkbarendrecht.nl .Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »