Auto op zijn kop te water na aanrijding aan de Kilweg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanmiddag (Maandag 23 juni 2014) ontvingen de heren D. de Winter en J.C. van Ommeren een zilveren medaille en de daarbij behorende oorkondes uit handen van burgemeester Van Belzen. Zij kregen deze medaille voor het redden van een drenkeling. Zij wisten op 16  november 2013 een vrouw te bevrijden uit haar voertuig, dat door een slip op zijn kop in het water geraakt was. De medaille is afkomstig van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

De heer De Winter zag het ongeval gebeuren en sprong direct het water in. Het voertuig zat op slot, waardoor de deur niet kon worden geopend. De heer Van Ommeren kwam met een hamer, waarmee de zijruit werd ingetikt. Vervolgens kon de heer De Winter de bestuurder uit het voertuig op de kant trekken.

Snel en doortastend gehandeld

Het tweetal kreeg een bos bloemen voor hun heldendaad en werd bij de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen aangemeld voor een medaille. Burgemeester Van Belzen is er trots op de medailles uit te mogen reiken: “In zo’n situatie is het belangrijk snel te handelen. Beide heren twijfelden geen moment. Mede dankzij hun doortastendheid is deze situatie goed afgelopen.”

Auto te water

Op 16 november 2013 raakte de auto tijdens een mistige zaterdagochtend te water langs de Kilweg in Barendrecht. De brandweer rukte groots uit en er kwamen teams ter plaatse die gespecialiseerd zijn in waterongevallen. Zelfs de traumahelikopter werd gealarmeerd, maar even later alweer afgemeld.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »