Demo 2 GV Barendrecht Nederlands Kampioen Jazzdans bij Fantastic Gymnastics

BARENDRECHT/ROTTERDAM – [Video] Na een heel jaar keihard trainen werden maar liefst 3 selectiegroepen van GV Barendrecht gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap Jazzdans.

Afgelopen zaterdag (21 juni) was het dan zover. Tijdens het grote evenement Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam streden 68 dansgroepen uit heel het land om de hoogste titel. Demo 2 dansten de sterren van de hemel en hoopten zo de jury te overtuigen van hun talent. Demo 1 en demo 3 deden het geweldig en gooide alles in de strijd om ook de eerste plaats te bemachtigen.

De prijsuitreiking was ontzettend spannend. Iedereen wachtte het oordeel van de jury af. In de C-categorie kan een groep maximaal 10 punten voor choreografie en 10 punten voor uitvoering halen. Een droom werd werkelijkheid. Met maar liefst 16.00 punten mocht demogroep 2 de beker voor Nederlands Kampioen in ontvangst nemen. Hysterisch en dolgelukkig beklommen zij de eerste plaats van het podium. De trainsters Rowan en Cindy en de ouders waren ontzettend trots op deze jonge groep meiden.

Deze meiden én heer van demo 1 behaalden een gedeelde vijfde plaats 15.15 punten. Demo 3 mocht ook een beker mee naar huis nemen. Zij behaalden namelijk een mooie derde plaats met 14.95 punten. Voor veel meiden en één heer was het de eerste keer dat ze op het NK mochten dansen. Alle trainsters en ouders konden niet anders dan trots zijn op deze mooie prestatie.

Extra Training 3 van GV Barendrecht had ook een speciale rol tijdens het NK. Zij mochten, als beste dansgroep uit de D-categorie een gastoptreden verzorgen.

Bekijk hieronder ook de video van de kampioensdag tijdens het NK Jazzdans 2014.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Video: www.jazzdancing.nl, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »