Auto op zijn kop te water na aanrijding aan de Kilweg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video + UPDATE] De hulpdiensten zijn vanochtend (Zaterdag 16 november 2013) even voor half tien in grote hoeveelheid opgeroepen naar de Kilweg. Vijf verschillende brandweervoertuigen, een ambulance, de traumahelikopter en meerdere politieauto’s werden met spoed opgeroepen. De traumahelikopter is direct na het oproepen afgemeld en hoefde niet meer naar het ongeval te komen.

Ter plaatse was er een auto te water geraakt in een bocht van de Kilweg, ter hoogte van het BP tankstation. Na een aanrijding met een ander voertuig is de auto op zijn kop in het water beland. Omdat niet direct duidelijk was of alle inzittenden het voertuig hadden verlaten werden speciale brandweerteams opgeroepen voor waterongevallen. Enkele minuten later liet de politie weten dat alle inzittenden inmiddels al uit het voertuig waren.

Een persoon, vermoedelijk de vrouwelijke bestuurder van de auto, is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De vele hulpdiensten zijn ter plaatse geweest, maar konden ook weer snel vertrekken. Een berger heeft de auto uit het water gehaald en afgevoerd.

Vanwege de hoeveelheid hulpdiensten en de locatie van het ongeval is de Kilweg zo’n twintig minuten afgesloten geweest voor het verkeer in de richting van Carnisselande vanuit het oude centrum.

Update 18 november 2013, 12:50

Zaterdagochtend, om ongeveer 09.30 uur reed een 27-jarige inwoonster van Barendrecht met haar auto op de Kilweg en wilde linksaf de Middeldijk oprijden. Haar auto raakte in een slip, reed de berm in en sloeg vervolgens over de kop. De auto belandde ondersteboven in de sloot.

Een 40-jarige Barendrechter zag dit gebeuren en stapte zonder aarzeling het water in. Hij kreeg echter de deur van de auto niet open. Een 54-jarige Barendrechter kwam hem te hulp met een hamer. Hij sloeg de ruit van de auto in en kon het slachtoffer uit haar benarde situatie bevrijden. De vrouw was enige inzittende van de auto. Zij is ter observatie in een ziekenhuis opgenomen

Nadat de auto in de slip was geraakt schampte deze nog een tegemoetkomende auto. Deze schade is door de beide partijen onderling geregeld.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »