Uitbreiding van Zuidpolder: 45ha natuur- en recreatiegebied én bijna 300 woningen

BARENDRECHT – De gemeenteraad heeft op gisteravond (Dinsdag 1 oktober 2024) het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van ‘Zuidpolder fase 2’ definitief vastgesteld. Het gebied ligt tussen de begraafplaats Den Ouden Dijck, de Kilweg, de A29 en de Achterzeedijk. In dit deel van de Zuidpolder wordt 45 hectare natuur- en recreatiegebied aangelegd, naast 4 hectare voor bebouwing.

In totaal worden 104 reguliere woningen en 186 maatschappelijke wooneenheden gerealiseerd (de ontwikkelaar spreekt zelf van 106 woningen en 68 seniorenappartementen op drie erven: “een diverse mix woningtypes – van seniorenappartementen (woonkeur 4) tot rijwoningen, hoekwoningen, en levensloopbestendige woningen”, red). De aanleg, uitgevoerd door GKB Vastgoed en JP Projectontwikkeling, start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025.

Wethouder Lennart van der Linden is blij met deze belangrijke stap: “In Barendrecht koesteren we onze groene en toegankelijke buitengebieden. De huidige Zuidpolder is ons grootste recreatiegebied waar veel inwoners regelmatig fietsen en wandelen. Het zou miljoenen euro’s kosten om het nieuwe gedeelte net zo mooi in te richten. Door aan de randen beperkt en onder strenge voorwaarden bebouwing toe te staan kunnen we uit de opbrengst van de bouwgrond de inrichting van dit mooie gebied betalen. Eén van de voorwaarden is dat de woningen moeten passen in de landelijke omgeving. Bovendien hebben we afgesproken dat geïnteresseerde Barendrechters voorrang krijgen op de woningen.

De ontwikkelaars GKB Vastgoed en JP Projectontwikkeling willen zo snel mogelijk starten met de verkoop van de woningen. Op dit moment is de exacte datum nog niet bekend.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« |