Wethouder Miranda de Hoop dient wegens gezondheidsredenen ontslag in

BARENDRECHT – Wethouder Miranda de Hoop stopt vanwege gezondheidsredenen per direct met haar ambt in de gemeente Barendrecht. Vandaag (Dinsdag 1 oktober 2024) heeft ze haar ontslagbrief ingediend bij de gemeenteraad. De Hoop heeft aangegeven te moeten stoppen als wethouder na onverwachte fysieke gezondheidsklachten. Het tegelijkertijd vervullen van de functie als wethouder en zorgen voor haar fysieke herstel zijn tot haar spijt niet verenigbaar.

In mei 2022 trad Miranda de Hoop als partijloze wethouder toe tot het huidige college van burgemeester en wethouders. Zij was verantwoordelijk voor de portefeuilles Zorg en Welzijn, Sociale zaken en Volksgezondheid.

Gezondheid

In haar ontslagbrief (pdf) aan de gemeenteraad schrijft ze: “Met pijn in het hart heb ik moeten besluiten om met deze brief mijn ontslag in te dienen als wethouder van de gemeente Barendrecht. Afgelopen week kwam ik door gezondheidsklachten onverwacht in het ziekenhuis terecht. Hierdoor werd ik gedwongen te onderzoeken of ik mijn functie als wethouder goed zou kunnen blijven vervullen. Het antwoord op die vraag is helaas dat dit niet mogelijk is. Daarom leg ik mijn taken als wethouder vanaf vandaag (Dinsdag 1 oktober 2024) neer en bied ik hierbij per direct mijn ontslag aan. (…) Hoewel mijn fysieke gezondheid mij dwingt tot het nemen van deze beslissing, was dit een moeilijke keuze. Met veel plezier, energie en motivatie ben ik in mei 2022 het mooie avontuur aangegaan om aan te treden als wethouder van de prachtige gemeente Barendrecht. Ik voel mij enorm bevoorrecht een bijdrage te hebben mogen leveren en ben dankbaar voor de rol die ik heb kunnen vervullen en de resultaten die zijn behaald.”

Via deze weg wil ik dan ook van de gelegenheid gebruik maken om iedereen met wie ik als wethouder heb mogen samenwerken van harte te bedanken. Iedereen die ik heb leren kennen en die zich inzet voor ons mooie Barendrecht, draag ik een warm hart toe. Alle medewerkers van de gemeente Barendrecht, maatschappelijke organisaties en de vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om Barendrecht mooier te maken en die elke dag met hart en ziel bezig zijn om onze inwoners steeds weer van dienst te zijn, dank jullie voor alles! Het was een voorrecht en een genoegen uw wethouder te hebben mogen zijn en ik wens u allemaal het allerbeste.

Burgemeester Ronald Schneider: “Het is zeer spijtig dat Miranda de Hoop voortijdig afscheid moet nemen van haar functie als wethouder, maar ieders gezondheid staat altijd voorop. Miranda de Hoop heeft zich met hart en ziel ingezet voor met name onze kwetsbare inwoners. We gaan haar missen als collega en wensen haar een goed herstel en het beste voor de toekomst.

Voorlopig nemen de overige leden van het college de portefeuille waar. Komende week wordt de gemeenteraad daarover geïnformeerd.

Foto: Gemeente Barendrecht – fotograaf Eric Fecken



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek



« | »