Politieauto (Centrum Barendrecht)

BARENDRECHT – Begin augustus heeft er aan de Helenapolder in Barendrecht een bijtincident met een hond plaatsgevonden. Een hond heeft hierbij een andere hond gebeten waarna deze laatste enige tijd later is komen te overlijden aan de verwondingen. De politie heeft het bijtincident daarna onderzocht, de burgemeester kondigde vorige week de komst van maatregelen aan.

Burgemeester Schneider schrijft vandaag (Woensdag 18 september 2024) over deze maatregelen: “Het is voor inwoners én onze huisdieren belangrijk dat mens en dier veilig in de openbare ruimte kunnen verblijven. Daarom heb ik, op basis van de bestuurlijke rapportage van de politie en op basis van de Beleidsregels bijtincidenten honden, besloten tot het opleggen van een aanlijn- en muilkorfgebod voor deze hond.

De betreffende hond mag daarom voor onbepaalde tijd alleen nog maar worden uitgelaten met een muilkorf om die “door middel van een stevige leren riem zodanig rond de hals is aangebracht dat verwijdering zonder toedoen van de mens niet mogelijk is“. De gebruikte lijn mag maximaal anderhalve meter lang zijn. Het gaat om alle plekken in de openbare ruimte of als de hond bij iemand anders (dan bij de eigenaar) op zijn/haar terrein is. De muilkorf moet van stevig kunsstof/leer zijn en de volledige mond van de hond afdekken.

De gemeente Barendrecht heeft in de zomer van 2023 beleid opgesteld over hoe er wordt omgegaan met -en welke maatregelen kunnen worden genomen na- bijtincidenten: Beleidsregels bijtincidenten honden



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« |