Ontsnapte slang langs Oud Maas gevangen in loods bij Maasoever Spoorweg

BARENDRECHT – Op woensdag 7 augustus werd er melding gemaakt van een slang in het recreatiegebied langs de Oude Maas in Barendrecht. Een passant had de slang over het pad zien kronkelen en even later was de slang in/op een boom gekropen. De Dierenambulance werd ingeschakeld, maar het dier werd toen niet meer gevonden.

In de weken daarna kwamen er nog meermaals meldingen van mensen die de slang in het gebied zagen, o.a. rond het parkeerterrein bij wellnesscentrum De Thermen aan de Achterzeedijk (bijna 1km vanaf de eerdere vindplek langs de Oude Maas).

Loods Maasoever Spoorweg

Afgelopen zaterdag werd de slang weer gespot, maar dit keer helemaal aan de andere kant van het recreatiegebied (1.5km vanaf de Thermen). Er is hier wel direct actie ondernomen vanuit de Maasoever Spoorweg: “Vandaag vonden wij het kronkelende beestje in onze loods. Best logisch want onze hobby is ook ssssssuper leuk!!” (zie foto).

Ze hebben de slang in de gaten gehouden en daarna voorzichtig weten te vangen in een doos. Daarna is de Dierenbescherming ingeschakeld om de slang op te komen halen. De vrijwilligers van de Maasoever Spoorweg hebben ‘het incident bij het spoor’ probleemloos weten af te handelen: “Het treinverkeer had geen hinder van de slang

Foto’s via: Maasoever Spoorweg



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« |