Ronald Schneider geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanavond (Donderdag 15 juni 2023) is Ronald Schneider officieel geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Barendrecht. De heer Schneider volgt hiermee waarnemend burgemeester Govert Veldhuijzen op. Diverse sprekers, o.a. burgemeesters van buurgemeenten en de Commissaris van de Koning, spraken tijdens de installatie lovende woorden uit over zijn benoeming en wensten hem veel succes (terugkijken en luisteren).

Ronald Schneider kreeg van (voormalig) waarnemend burgemeester Veldhuijzen  de Ambtsketen omgehangen, en van de nestor van de gemeenteraad de voorzittershamer overhandigd. Vanaf dat moment was de nieuwe burgemeester ook officieel de voorzitter van de vergadering. Na afloop ontving de heer Schneider volop felicitaties van aanwezigen en schudde hij direct de hand met zijn jongere collega, kinderburgemeester Gino.

Burgemeester

Ronald Schneider: “Ik vind het heel eervol om als burgemeester bij te dragen aan de ontwikkeling van het mooie dorp Barendrecht. Niet alleen vanuit mijn rol als voorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van het College van burgemeester en wethouders. Juist ook als Barendrechter tussen de Barendrechters. Door actief de inwoners op te zoeken en de verenigingen en organisaties waarin zij actief zijn. Die combinatie is wat me ook trekt aan het burgemeesterschap. Ik ben een burgemeester die er wandelend of fietsend op uitgaat en ga graag met mensen in gesprek. Om uit de eerste hand te horen wat er speelt en waar behoeften en verlangens liggen. Om te delen in de mooie momenten, maar er ook te zijn om een woord van troost te bieden bij tegenslag en verlies.

De gemeenteraad heeft bij de benoeming aangegeven alle vertrouwen te hebben in Ronald Schneider als burgemeester van Barendrecht. “Hij is een goed boegbeeld voor Barendrecht, een plezierig mens, heeft kennis van de regio en we zien in hem de burgemeester voor alle Barendrechters”, aldus voorzitters van de vertrouwenscommissie Miranda Mes en Leendert Mijnders.

Wat doet een burgemeester?

De burgemeester staat los van de politieke partijen in een gemeente en ziet toe op het gemeentelijke beleid en de uitvoering hiervan. Daarnaast zorgt hij bijvoorbeeld ook voor een goede samenwerking met andere gemeenten en andere overheden en is hij verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde in de gemeente. Een burgemeester wordt benoemd voor een periode van 6 jaar.

Opvolger van Govert Veldhuijzen

Ronald Schneider is de opvolger van waarnemend burgemeester Govert Veldhuijzen. Veldhuijzen trad op 1 oktober 2021 aan als interim burgemeester en gaat nu met pensioen.

(mocht je bij het bekijken van onderstaande fotoserie denken: Goh, wat willen veel mensen zijn ambtsketen aanraken, dat is niet (uitsluitend ;-) de reden: Het blijkt nogal een lastige ‘ketting’ te zijn om die helemaal goed, strak, recht om te hangen, dus er was volop assistentie :-)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »