10-jarig kind omgekomen bij verkeersongeval aan de Lorentzweg, auto op zijn kop in de sloot

BARENDRECHT – Een man uit Spijkenisse wordt ervan verdacht op zondagavond 7 november 2021 een eenzijdig verkeersongeval te hebben veroorzaakt op de Lorentzweg in Barendrecht waarbij een 10-jarige jongen om het leven kwam. De jongen en zijn moeder zaten bij de verdachte in de auto.

De verdachte moet zich donderdagochtend 30 maart voor een meervoudige strafkamer bij de rechtbank in Rotterdam verantwoorden. De meervoudige strafkamer bestaat uit 3 rechters en behandelt zaken waarbij er minimaal 1 jaar gevangenisstraf wordt geëist. Het is nog niet bekend om welke strafeis het OM gaat vragen.

Roekeloos en alcohol

De verdachte zou te hard door een bocht zijn gereden waardoor het voertuig ondersteboven in de naastgelegen sloot terechtkwam.“, aldus het Openbaar Ministerie (OM). Het OM stelt dat de man met te hoge snelheid de bocht is genaderd en zijn snelheid daarop niet heeft aangepast, de controle over het voertuig is verloren en de personenauto op zijn kop in de sloot is geëindigd.

De man wordt er ook van verdacht onder invloed van alcohol te zijn geweest toen het ongeval plaatsvond. Het OM stelt in de verdenking dat de man 2.5 keer de maximale limiet alcohol in zijn bloed had voor het mogen besturen van een voertuig.

Opmerking: Afgelopen week kwam er óók een auto op zijn kop terecht in de sloot langs de Lorentzweg, dit incident heeft niets te maken met bovenstaand bericht. Bij het ongeval afgelopen week kwamen de inzittenden met de schrik vrij.

Artikelfoto via: @Rotterdam1971Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »