10-jarig kind omgekomen bij verkeersongeval aan de Lorentzweg, auto op zijn kop in de sloot

BARENDRECHT – Bij een eenzijdig verkeersongeluk op de Lorentzweg in Barendrecht is een 10-jarige slachtoffer overleden. De bestuurder van de auto is aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Spijkenisse.

Omstreeks drie uur in de nacht kreeg de politie een melding van een auto te water langs de Lorentzweg in Barendrecht. Er zaten toen nog twee inzittenden in de auto. De bestuurder van het voertuig kon op tijd de auto uit komen en heeft alarm geslagen. Hij is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Het 10-jarige slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Dat mocht helaas niet meer baten. Het andere slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis om behandeld te worden voor de verwondingen.

Het ongeval vond plaats in een bocht van de Lorentzweg, naast de (spoor)tunnel onder de A15 door (thv de afsplitsing naar het fietspad/Lorentzpad). Politie, brandweer, ambulances en het Mobiel Medisch Team werden hier vannacht (Zondag 7 november 2021) ingezet.

Update #3: De man die de hulpdiensten vannacht (Zondag 7 november 2021) heeft ingeschakeld laat aan BarendrechtNU weten dat hij met zijn auto bij de McDonald’s Barendrecht reed toen hij een dronken man langs de weg zag lopen die aan het schreeuwen was. Deze locatie is zo’n 750 meter bij het ongeval vandaag. De automobilist was echter voorzichtig en vertrouwde de situatie niet direct: “Ik deed mijn raam een beetje open” De schreeuwende man bleek om hulp te roepen: De politie moest worden gebeld, een vrouw en kind zaten nog in een te water geraakte auto, maar de man had zelf geen telefoon bij zich. De automobilist belde hierop de hulpdiensten: “Ik liet de meneer instappen“. Ze zijn samen terug naar de plek van het ongeval gereden. Hier constateerde de helpende automobilist dat het kind al uit de auto was gehaald door de derde inzittende, een vrouw. Het kind had op dat moment al geen hartslag meer. De helpende man heeft vanmiddag (Zondag 7 november 2021) aangegeven inmiddels zelf ook (slachtoffer)hulp aangeboden te hebben gekregen om de zeer heftige gebeurtenis te kunnen verwerken.

Update #2: Een politiewoordvoerder laat aan WNL weten dat de aangehouden man niet de vader van het kind was.
Update #1: Een politiewoordvoerder heeft nav vragen van andere media nog niet kunnen vertellen of het een gezin betrof en of het slachtoffer een jongen of meisje is.

Artikelfoto via: @Rotterdam1971

« | »