Proef met afsluitingen bij dubbele rijstrook op Kilweg: Gemeente verwacht minder geluidsoverlast

BARENDRECHT – Sinds gisteren (Donderdag 26 januari 2023) is de dubbele rijstrook van de Kilweg teruggebracht naar één rijstrook. Op het stuk rondweg tussen de Middelweg en de Oude Trambaan liggen in beide rijrichtingen twee rijstroken. Richting de Oude Trambaan is de linker rijstrook afgesloten, richting de Middelweg is de rechter rijstrook afgesloten en staat een pijlwagen op de weg.

De rijstroken zijn in beide richtingen afgesloten met grote stalen barrières. De drie rijstroken bij de kruising met de Middelweg zijn wel gewoon bereikbaar. Ook vlak voor de rotonde bij de Oude Trambaan zijn beide rijstroken weer beschikbaar.

Proefperiode

Gemeente Barendrecht: “De verwachting is dat met één rijstrook de verkeerssnelheid naar beneden gaat en de omgeving hierdoor minder geluidsoverlast ervaart. De afzetting is een proef. Afhankelijk van de resultaten blijft de Kilweg definitief beperkt tot één rijkstrook op dit gedeelte.

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar de gemeente Barendrecht via projectinuitvoering@barendrecht.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »