Archieffoto: Stekker (Elektriciteit, stopcontact)

BARENDRECHT – Sinds 14:55 uur vanmiddag (Dinsdag 5 juli 2022) ontvangt BarendrechtNU meldingen over een stroomstoring op bedrijventerrein Dierenstein in de omgeving van het Zuideinde/Dierensteinweg. Netbeheerder Stedin maakt sinds 15:05 ook melding van een storing, maar onderzoekt nog waar dit precies is en hoeveel aansluitingen het betreft (officiële info stelt momenteel dat het in de omgeving vd 1e Barendrechtseweg is en om 5 aansluitingen gaat).

Op basis van het aantal meldingen bij BarendrechtNU gaat het minimaal om tientallen aansluitingen.

De hulpdiensten zijn geinformeerd over de stroomstoring. Binnen het (voor zover bekende) gebied zijn voornamelijk bedrijven gevestigd. In de omgeving van het nu bekende gebied zijn ook de woningen van woongemeenschap Spring! gevestigd. Het is vooralsnog onbekend of de storing tot deze locatie reikt.

  • 18:45 uur: Stedin meldt dat de storing rond 15:30 uur weer was verholpen en uiteindelijk in totaal 246 aansluitingen heeft getroffen: Dierensteinweg, Ebweg, Ziedewij, Zuideinde, Handelsweg (Ridderkerk), Donk, Oosteinde, Transportweg, Koopliedenweg, Gebroken Meeldijk, Handelscentrum ZHZ, Zweth, Tuindersweg, Lorentzweg, Spoorwegemplacement en (een stukje van) de Noldijk.
  • 15:19 uur: Stedin geeft nu aan dat het om 13 aansluitingen gaat.
  • 15:16 uur: Het lijkt erop dat de poortjes op het treinstation van Barendrecht momenteel ook niet meer werken door de storing.
  • 15:15 uur: Stedin maakt nu melding van 10 aansluitingen zonder stroom. Oorzaak en wanneer het is opgelost nog niet bekend.

Updates volgen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »