Opbrengst van Open tuinen dag Barendrecht naar het goede doel

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag werd de vijfde open tuinen dag in Barendrecht georganiseerd, waarbij 8 particuliere tuinen en de volkstuin van de ATV aan de Stationsweg te bezoeken waren. De bezoekersaantallen varieerden tussen de 60 en 180 bezoekers per tuin.

De bezoekers die wij gesproken hebben, waren erg enthousiast over de diversiteit van de tuinen. Wat was er zoal te ontdekken? Groene daken, vijvertjes en watervalletjes, bijzondere bomen, varens, hosta’s en nog veel meer. Alle tuinen waren door de deelnemers op zijn of haar eigen wijze ingericht. Kortom teveel om op te noemen, waarbij iedereen ogen tekort kwam om alles goed te bekijken“, aldus organisator Paul van den Broek.

Paul: “In onze eigen tuin aan de Dorpsstraat was een prijsvraag, waarbij je moest raden hoeveel varens er in de achtertuin gesitueerd waren. De heer Theo Baan was de gelukkige die er met de prijs (een heerlijke doos Rotterdamsche kaas en andere producten beschikbaar gesteld door de Weijpoort) vandoor ging. Hij had exact het juiste aantal varens geraden”, zegt Paul van den Broek

Verder was er verkoop van bloemen en planten, ter beschikking gesteld door de Bloeiende Reedijk en Florensis, waarbij de opbrengst volledig voor KIKA bestemd is. De totale opbrengst kwam op € 692. De organisatie bedankt de sponsoren en kopers: “We kijken nu al uit naar volgend jaar“.

Tuinliefhebbers die het leuk vinden om volgend jaar mee te doen aan de open tuinen dag kunnen zich aanmelden bij Paul van den Broek (06-22923857)

Artikelfoto/onderstaande foto’s: Jaiwey Nuij 

Onderstaande foto’s: BarendrechtNUBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »