Zaterdag 6 juli: Open tuinendag in Barendrecht

BARENDRECHT – Zaterdag 6 juli is het Open tuinendag in Barendrecht, de vierde editie al weer! Dit is de dag waarop Barendrechters hun tuin open stellen voor andere Barendrechters.

Gemeente Barendrecht: “De tuinen van dit jaar zijn stuk voor stuk pareltjes. Met natuurlijke parasols, kleurrijke eenjarige planten, weelderige struiken, sedum daktuinen en vaste planten, vijvers en zithoekjes. Ook kunt u een tuin met eetbare planten bezoeken en er is een tuin met spoorbaan waar 3 modeltreinen rijden. Ga gerust langs op 6 juli en laat u inspireren.” U bent welkom tussen 10.00 en 17.00 uur.

Op 5 juli, de dag voor de open tuinendag, kunt u ook nog een wel heel bijzondere tuin bekijken op het Binnenhof. Die dag staat er namelijk tussen 10.00 en 15.00 uur een containertuin op het gemeentehuisplein. Kom ook een kijkje nemen!

Tuinen

1. Karin en Paul van den Broek, Dorpsstraat 217

Het huis ligt aan de dijk van Barendrecht naar Smitshoek, waardoor de achtertuin ca. 2meter lager ligt  dan de voortuin. In de tuin zijn zeer veel soorten hosta’s, sedums, varens en vele ander vaste planten te vinden, maar ook een scala aan zomerbloeiers. Nieuw dit jaar een speelhuis voor de (klein) kinderen met natuurlijk een sedum daktuintje.

2. Willy en Frank Verhulst, Dorpsstraat 186

De woning wordt omgeven door een kunstig aangelegde tuin met een grote variëteit aan bomen, bloemen en planten, in vakken, omzoomd door slingerende klinkerpaadjes. De vorige eigenares heeft van deze tuin haar levenswerk gemaakt en wij doen ons best het bijzondere karakter van deze tuin te bewaren. Een echte aanrader!

3. Kerketuin Hervormde Dorpskerk achter Dorpskerk bij Doormanplein

Op de plek achter de ruim vijf eeuwen oude Dorpskerk waar eens een lommerrijke beuk stond, hebben vrijwilligers een tuin aangelegd. Op dorpskerkbarendrecht.nl kunt u lezen welke activiteiten er nog meer zijn op deze dag.

4. Carla Moerkerken, Maasstraat 11

Een tuin met een ongedwongen sfeer en met een natuurlijke uitstraling. Lieflijk, bloemrijk met een mix van vaste planten en spontane opkomers. Achter het huis een beschutte tuin met daarin veel potten met eenjarige uitbundig bloeiende planten. Een niet zo grote, maar weelderig begroeide tuin.

5. Marja Smit, Tjalk 73

Een verrassende tuin met een groot scala aan beplanting. Zodra je de tuin in loopt en de hoek om gaat word je verrast door de schoonheid en diversiteit. Het “bushokje” maakt de tuin compleet. Een heerlijke tuin, aangelegd rondom het huis.

6. Theo en Mieke van Oorschot, Mozartstraat 52

Romantische, kleurrijke tuin met vele soorten vaste planten gelegen aan een singel. De tuin bestaat uit verschillende niveau´s met drie terrassen en diverse prachtige borders. De 50 uienbolletjes geven de borders nog een extra speels accent.

7. Familie Kraaijma, Schoener 45

Weer eens iets heel anders. Een tuin waar een spoorwegemplacement in is aangelegd, compleet met een drietal rijdende modeltreinen. De speciale (lage) beplanting is op het treinstelsel aangepast. Leuk ook om samen met je (klein)kinderen te bezoeken.

8. Marly Vermaat-Bonten, Bergeend 12

Tuin Moestuinhuis: een 8 jaar geleden aangelegde eetbare bostuin, die zich ontwikkeld heeft tot een mini jungle met honderden soorten eetbare en daarnaast ook nuttige planten, een gezonde bodem, een grote wateropvang capaciteit, een hoge biodiversiteit en veel opbrengst van noten, fruit, groenten en kruiden.

9. Plien Volkers, Pascalweg 55

Van betegelde tuin naar weeftuin: ieder jaar gingen er in de achtertuin een aantal tegels uit om de plantenborders te vergroten. Natuurlijk voor de kleurenpracht van de planten maar ook voor het milieu en de insecten. Het water in de tuin houden en zorgen voor een diversiteit aan planten voor de insecten dat is de gedachte voor deze tuin.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »