De heer Stolk -Sint van Barendrecht- erkent met gemeentelijke Waarderingsspeld

BARENDRECHT (14 juni 2022) – De heer Stolk heeft vandaag (Dinsdag 14 juni 2022) een gemeentelijke Waarderingsspeld ontvangen uit handen van locoburgemeester Van der Linden. Hij ontving deze voor zijn jarenlange vrijwillige inzet als Goedheiligman in Barendrecht. Ook zijn inzet op vele andere vlakken is niet onopgemerkt gebleven. Zoals zijn 50-jarig jubileum dit jaar voor Haust. De uitreiking gebeurde in huiselijke kring op de verjaardag van de echtgenote van de heer Stolk.

De heer Stolk (sr.) heeft zich 10 jaar lang, vanaf 2010 – 2020, vrijwillig ingezet als Sinterklaas. Ook heeft hij tien jaar, in opdracht van de winkeliersvereniging Middenbaan, samen met zijn vrouw de volledige Sinterklaasintocht geregeld. Dit deed hij in samenwerking met de gemeente, politie, brandweer en andere organisaties. Voordat hij Sint werd, is hij ook als Piet jarenlang betrokken geweest.

BVV Barendrecht

Naast zijn activiteiten als Sint en Piet, is hij vrijwillig scheidsrechter bij BVV Barendrecht. Op zaterdag fluit hij wekelijks 1 of 2 wedstrijdjes. Hiermee houdt hij graag zijn conditie en fitheid op niveau. Sinds twee jaar fluit hij wedstrijdjes van zijn oudste kleinzoon Sem Stolk.

Triomfatorkerk

Ook is de heer Stolk al jarenlang betrokken als vrijwilliger bij het Barendrechtse (Triomfator)kerk genootschap. Hier brengt hij al ruim 30 jaar het Klankbord rond. In de beginjaren heeft hij ook nog voor de distributie gezorgd. De laatste jaren voornamelijk de bezorging in en rondom de wijk Buitenoord.

Beschuitfabriek

Op zijn 15e begon hij als leerling beschuitbakker bij Beschuitfabriek Hooimeijer (Haust) aan de 3e Barendrechtse weg. Vanaf 2003 gaat hij dagelijks op de fiets naar Dordrecht waar de beschuitfabriek (inmiddels omgedoopt naar Haust-Continental Bakeries) is gehuisvest. Augustus 2022 is hij 50 jaar bij Haust in dienst.

Foto v.l.n.r: Locoburgemeester Van der Linden, mevrouw Stolk en de heer Stolk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »