Poging overval op benzinestation Middelweg, man zonder buit gevlucht in zilvergrijze personenauto

BARENDRECHT – Een 39-jarige inwoner van Barendrecht moet zich dinsdagochtend voor de rechter verantwoorden op verdenking van een overval eerder dit jaar. De man wordt verdacht van een poging overval op het BP tankstation aan de Middelweg/Kilweg in Barendrecht op maandagavond 28 februari van dit jaar.

Tijdens de overval werd een stuk papier tegen het raam  gedrukt en in de geldlade gestopt met daarop de tekst: “Dit is een overval geef al je geld en bel de politie pas als ik weg rij.” De overvaller legde een tas op de balie van het tankstation en reikte met zijn hand in zijn tas en/of broekzak om “een deel van een voorwerp” te tonen. De overvaller sloeg op de vlucht zonder buit.

Aanhouding

Zowel van de man zelf als de auto waarin hij weg reed was een duidelijk signalement bij de politie bekend. Binnen 2 uur na de overvalpoging kon de politie de 39-jarige man aanhouden aan de Bark in Barendrecht. De auto die werd gebruikt bij de overval werd eveneens in beslag genomen voor nader onderzoek.

De man moet zich dinsdagochtend voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Rotterdam verantwoorden. Bij een meervoudige strafkamer behandelen 3 rechters de zaak en is de strafeis van het OM minstens 12 maanden gevangenisstraf. De rechter doet normaliter 2 weken na de behandeling van de zaak uitspraak.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »