Tentenkamp in de Oranjetuin: Nachtje slapen in de speeltuin

BARENDRECHT – [Foto’s] Van vrijdag 27 op zaterdag 28 mei konden kinderen uit groep 3 tot en met 8 een nachtje slapen in de Barendrechtse speeltuin, De Oranjetuin. Twee tweedejaarsstudenten van de HALO, de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding, hadden het speeltuinbestuur voorgesteld het tentenkamp na een aantal jaren van afwezigheid weer in ere te herstellen.

Samen met bestuursleden en de activiteitencommissie is een programma opgesteld vol sport- en spelactiviteiten, lekkers en gezelligheid. Nadat de tenten waren opgezet, leefden de aan het kamp deelnemende kinderen zich uit bij spellen als Levend Stratego, het dierengeluidenspel en het witte sokkenspel, genoten van broodjes knakworst en (door behulpzame ouders gebakken) pannenkoeken en zongen liedjes bij het kampvuur onder begeleiding van gitaarspel, terwijl er ook nog marshmallows werden geroosterd.

De organiserende studenten hebben de hulp ingeroepen van studiegenoten, zodat er nog meer begeleiding beschikbaar zou zijn.

Het kamp werd mede mogelijk gemaakt dankzij een aantal sponsoren: Bakkerij Pot, Slagerij Hiel, Kaashandel De Weypoort, de Readshop Barendrecht en zorgboerderij De Buytenhof. De organisatie is alle sponsoren heel dankbaar en vond het geweldig te zien hoe de Barendrechtse kinderen genoten van het tentenkamp. Een aantal kinderen vroeg zich zelfs al af wanneer de volgende editie zou plaatsvinden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Ingezonden, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »