Dode vissen en stankoverlast na defect aan rioolgemaal Molenvliet: Rioolwater in de sloot

BARENDRECHT – Vorige week heeft er een storing plaatsgevonden aan een rioolgemaal in de wijk Molenvliet. Hierdoor is er na regenval rioolwater in de sloten en singels in deze wijk terecht gekomen. Dit heeft geleid tot zo’n 20 meldingen van één of meer doden vissen in de sloten.

Omwonenden beklaagden zich afgelopen dagen in toenemende mate bij de gemeente ook de stank: Zowel het zwarte slootwater/rioolwater alsook de dode vissen zorgen voor stankoverlast. Het gaat voornamelijk om de Schipmolen/Beltmolen en Stellingmolen,  maar in de dagen erna ook om de Riviermolen/Torenmolen, de sloot langs de Rossinisingel/Harplaan en daarna de Haydensingel/Mozartstraat.

Een bewoner van de sloot langs het fietspad aan de Haydensingel ving zelf 40 verzwakte vissen en zette deze in schoon water. Later konden hiervan 30 vissen weer worden uitgezet, 10 overleden er alsnog, zo meldt de bewoner. Op basis van het aantal meldingen zijn er vermoedelijk enkele tientallen dode vissen uit de sloten gehaald.

De gemeente Barendrecht meldde vorige week donderdag al dat het Waterschap Hollandse Delta en de gemeente samenwerken om zo snel mogelijk het water in de wijk te verversen.

Artikelfoto ingezonden door: Thea en WilfredBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »