Weekmarkt blijft voorlopig op het gemeentehuisplein, eenrichtingsverkeer op 't Vlak wordt opgeheven

BARENDRECHT – Vanaf volgende week woensdag (20 april) staat de kermis weer een week lang op het gemeentehuisplein in Barendrecht. De markt van vrijdag 22 april moet daardoor uitwijken naar een andere locatie.

Wethouder van der Linden: “Hierover hebben wij de afgelopen tijd overleg gevoerd met de marktcommissie. Er zijn een aantal alternatieven onderzocht en besproken. De conclusie is dat de markt op 22 april plaatsvindt aan het Achterom.

Locaties

Diverse alternatieve locaties werden onderzocht, maar uiteindelijk is het toch het Achterom geworden: “De marktcommissie had in een eerder stadium bedenkingen bij deze locatie, omdat niet alle ondernemers op dit terrein zouden passen door de afmetingen van de voertuigen. Recent heeft de marktcommissie laten weten dat het Achterom toch een geschikt alternatief is geworden vanwege een aantal ondernemers die zich hebben afgemeld. De markt zal op 22 april dus op deze locatie plaatsvinden“, aldus wethouder van der Linden.

De Binnenlandse Baan (thv ‘t Vlak) is afgevallen omdat de hulpdiensten hier geen toestemming voor geven (calamiteitenroute). De Schaatsbaan is ook geen optie (meer) omdat het fietspad en de weg gescheiden zijn waardoor kramen er (i.t.t. eerder) niet meer goed kunnen staan (“In beperktere opzet zou de weekmarkt hier wel mogelijk zijn“; marktmeester en commissie waren echter ook tegen). De locatie bij De Bongerd werd door de gemeente geschikt gevonden, maar niet door de marktcommissie; ze verwachten dat hier te weinig publiek naartoe zal komen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »