22 appartementen van tweede woongebouw Mr. Lohmanstraat op Woonnet Rijnmond

BARENDRECHT – Vanavond (Maandag 11 april 2022) start de tweede ronde van de verhuur van de nieuwbouw appartementen aan de Mr. Lohmanstraat. Het tweede woongebouw staat sinds 20:00 uur op Woonnet Rijnmond. Reageren is vervolgens mogelijk tot en met donderdag 14 april 20.00 uur.

Dit tweede gebouw bestaat uit 15 tweekamerwoningen en 16 driekamerwoningen (kale huurprijs van € 633,25 + ongeveer 70-90 servicekosten per maand). Via Woonnet Rijnmond worden 22 van de 31 appartementen aangeboden, waarvan 8 woningen met voorrang aan inwoners van Barendrecht worden verhuurd. De overige 9 woningen worden door Patrimonium aangeboden aan (oa) bewoners in de Zeeheldenbuurt die moeten verhuizen vanwege de toekomstige sloop.

UPDATE 14 april: Woningadvertentie Mr. Lohmanstraat ingetrokken: 1500+ geïnteresseerden voor 14 woningen moeten opnieuw reageren

Woningen

Eind maart werd het eerste van de drie gebouwen aangeboden via Woonnet Rijnmond: 550 mensen reageerden op de 31 aangeboden woningen. Deze woningen worden met voorrang verhuurd aan 55+’ers. De woningen die vanavond (Maandag 11 april 2022) online komen hebben deze 55+ voorrangsregel niet. Alle aangeboden appartementen zijn levensloopvriendelijk, energiezuinig, gasloos en duurzaam.

Het is niet mogelijk op een specifieke woning te reageren. Patrimonium: “Nodigen we u uit voor een intakegesprek, dan kunt u op dat moment uw voorkeur voor een specifieke woning doorgeven. Wij proberen dan zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen.

Voorrang Barendrechters

Een deel van de woningen gaat met voorrang naar inwoners van Barendrecht. Hoeveel woningen exact met voorrang naar huidige inwoners gaan is niet helemaal duidelijk.

Echt voor Barendrecht raadsleden Roeland Bol en Luke Dik stelden hierover begin april vragen aan het college (nog geen antwoord). Hierin geven ze aan navraag te hebben gedaan bij Patrimonium: “Woningbouwvereniging Patrimonium zal echter, zo blijkt uit navraag door onze fractie, slechts 8 van deze 31 nieuwbouwwoningen met voorrang aan deze Barendrechters gunnen. En zo gaat het ook met de andere woningen die de woningbouwvereniging binnenkort oplevert. (…) Bent u het met de fractie van Echt voor Barendrecht eens dat het met voorrang toewijzen van 24 woningen aan Barendrechters op een totaal van 93 nieuwbouwwoningen wel wat aan de magere kant is?” De EVB raadsleden verzochten het college vervolgens om Patrimonium ‘bij te sturen’ zodat meer woningen naar Barendrechters gaan.

De informatie bovenaan in dit artikel komt eveneens van Patrimonium en stelt dat bij dit tweede woonblok 8 woningen via Woonnet Rijnmond naar Barendrechters gaan plus nog 9 woningen die direct naar inwoners van Barendrecht gaan (oa Zeeheldenbuurt), buiten Woonnet Rijnmond om. Daarmee zouden in dit blok 17 van de 31 woningen (in ieder geval) naar huidige inwoners van Barendrecht gaan. Het is niet bekend of dit al het plan was van Patrimonium of dat het college hierom heeft verzocht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »