De Hofdame: 25 dure koopappartementen aan de Adrianapolder

BARENDRECHT – [Foto’s] De gemeente Barendrecht heeft het ontwerpuitwerkingsplan voor de ‘Vrouwenpolder fase 6gepubliceerd. Dit plan maakt de bouw mogelijk van een appartementencomplex met maximaal 5 bouwlagen, bestaande uit maximaal 25 koopappartementen die in het dure segment vallen.

Het gaat om het project ‘De Hofdame’ op het stuk braakliggend terrein tussen het Hof van Maxima en de Oude Trambaan: “De gemeente is een gronduitgifteovereenkomst aangegaan met de initiatiefnemer.

De Hofdame

Ontwikkelaar KIKX heeft op locatie al een reclamebord staan voor appartementencomplex ‘De Hofdame’. Het gaat om een gebouw met “25 luxe appartementen” met een oppervlakte van 90 tot 130 vierkante meter: “In de basis is uitgegaan van 3-kamerappartementen, welke bij een aantal types optioneel uit te breiden zijn naar 4-kamerappartementen.” Ieder appartement krijgt een eigen parkeerplek in de garage en een (balkon)terras. Het gebouw wordt 18 meter hoog, 21 meter is maximaal toegestaan op deze locatie.

Uit het uitwerkingsplan: “Het gebouw is alzijdig ontworpen, en bestaat uit vijf bouwlagen met verspringende volumes. Daarin worden in totaal 25 appartementen gerealiseerd in het dure segment. De ruimte direct rondom het gebouw zal groen worden ingericht. Onder het appartementengebouw is voorzien in een gebouwde parkeervoorziening, waar het parkeren voor de appartementen plaatsvindt. De centrale entree en toegang tot de parkeergarage worden gerealiseerd aan de noordzijde, aansluitend op de Adrianapolder.

Op Funda wordt momenteel één type woning aangeboden: een ‘portiekflat’ van 95m³ wordt hier geadverteerd met een vanafprijs van € 450.000. De verkoop van de woningen staat gepland voor februari 2022.

Doelgroep

Uit het plandocument (PDF): “Met de appartementen wordt vooral gericht op de doelgroepen vitale ouderen / ‘empty nesters’ en tweeverdieners zonder kinderen, en hoofdzakelijk (85%) doorstroming vanuit de BAR-gemeenten.” In dit specifieke gebouw wordt niet voldaan aan de eis om minimaal 25% sociale huur of sociale koopwoningen in het gehele gebied te realiseren. “De betreffende sociale huur- of koopwoningen worden elders in het woongebied gerealiseerd“, aldus de gemeente.

Foto’s/sfeerimpressie beelden (via): Gemeente Barendrecht / De HofdameBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »