Hennepkwekerij ontmanteld in bedrijfspand aan de Zwolseweg

BARENDRECHT – Een 23-jarige man uit Sliedrecht is afgelopen dinsdag veroordeeld voor hennepteelt en de diefstal van stroom in Barendrecht. Tussen april en juni 2021 heeft de man een hennepkwekerij gehad in een bedrijfsloods aan de Zwolseweg in Barendrecht.

De politie is de loods op dinsdag 8 juni binnengegaan waarna de hennepkwekerij is ontmanteld. In de gehuurde bedrijfsruimte werden bijna 600 hennepplanten aangetroffen. Bij het bedrijfspand werden op de dag van de ontmanteling geen aanhoudingen verricht, de man uit Sliedrecht is later gedagvaard om zich voor de rechter te verantwoorden.

Taakstraf en betaling

De man werd verdacht van hennepteelt en de diefstal van stroom. Hij is afgelopen week voor beide feiten door de politierechter veroordeeld: 200 uur taakstraf voor de hennepteelt, waarvan 100 uur voorwaardelijk met 2 jaar proeftijd. Ook moet hij €2.936 aan Stedin betalen voor de gestolen elektriciteit in het pand. De diefstal van stroom gebeurde al sinds november 2020.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »