Tweede 14-jarige voor de rechter na beroving met geweld op het Middeldijkerplein

BARENDRECHT – In september 2020 werd een thuiszorgmedewerker slachtoffer van een beroving met geweld op het Middeldijkerplein in Barendrecht. De vrouw werd beroofd van haar van 2 telefoons en een sleutelbos van het werk.

Een toentertijd 14-jarige jongen uit Rotterdam werd eerder al veroordeeld voor zijn aandeel in de beroving: jeugddetentie en een rits aan aanvullende maatregelen. Aankomende week staat ook een toentertijd 14-jarig meisje uit Rotterdam voor de rechter. Ze wordt eveneens verdacht van ‘diefstal met geweld in vereniging‘ en is daarnaast verdachte in 3 andere (gewelds)zaken in het afgelopen jaar. Omdat de verdachte minderjarig is zal de zitting achter gestolen deuren plaatsvinden.

Geweld

Bij de beroving werd tegen het hoofd van het slachtoffer geslagen, werd ze tegen grond gewerkt en werd er tegen het lichaam van de thuiszorgmedewerker geschopt. Het meisje wordt verdacht van betrokkenheid hierbij en het faciliteren: op de uitkijk staan, veiligstellen van gestolen spullen alsook het wegvluchten. (“opzettelijk behulpzaam is geweest en/of opzettelijk gelegenheid, middelen en/of inlichtingen heeft verschaft” voor de uitvoering van de beroving).

Reeks geweldszaken

Vóór de zitting over de beroving in Barendrecht moet het meisje zich eerst nog verantwoorden voor nog twee andere geweldsdelicten: Ze wordt verdacht van openlijke geweldpleging in april 2021 bij het Zuidplein in Rotterdam. De tenlastelegging: Achtervolgen van slachtoffer, aan haren trekken, in het gezicht en tegen het hoofd slaan en later ook tegen het hoofd schoppen toen het slachtoffer al gewond op de grond lag. Dit gebeurde ook nog bij een tweede persoon.

Na de behandeling van de zaak over de beroving in Barendrecht moet het meisje nog voor een tweede zaak voorkomen: Ze wordt ook nog verdacht van het bedreigen van iemand via WhatsApp (feb 2021). In de tenlastelegging valt te lezen dat het 15-jarige meisje een ander probeerde te dwingen om bedragen van €200 tot €700 aan haar te “geven”, waaronder voor haar verjaardag, anders zou ze de ander samen met een familielid iets aan komen doen.

Als vierde zaak tegen het meisje is er een verdenking van het bezit van een mes “waarvan, gelet op zijn aard en/of de omstandigheden waaronder het werd aangetroffen, redelijkerwijs kon worden aangenomen dat het bestemd was om letsel aan personen toe te brengen en/of te dreigen heeft gedragen“, zo valt te lezen in de tenlastelegging.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »