Betonblokken op toegangsweg parkeerterrein Hockeyclub Barendrecht tegen overlast

BARENDRECHT – Het parkeerterrein naast Hockeyclub Barendrecht op Sportpark de Doorbraak is afgesloten met betonblokken. De afsluiting is in ieder geval dit weekend ingesteld door de gemeente. Hockeyclub Barendrecht (HCB) adviseert leden met de fiets te komen of aan de overkant te parkeren.

HCB: “Zeer regelmatig wordt het parkeerterrein gebruikt als verzamelplaats voor liefhebbers van snelle auto’s. Dit geeft overlast en veroorzaakt onveilige situaties voor bezoekers van ons complex. Als vereniging zijn we al enige tijd hierover in contact met de gemeente. Door het hele weekend het parkeerterrein af te sluiten, hoopt de gemeente een signaal af te geven aan de mensen die deze ruimte voor andere doeleinden gebruiken dan waar deze voor bedoeld is.

Betonblokken

Op de toegangsweg vanaf de Zuider Carnisseweg richting de parkeerplaats zijn betonblokken op de weg en het fietspad geplaatst. Fietsers kunnen nog wel passeren. De eerste betonblokken zijn gisterochtend (Vrijdag 13 augustus 2021) geplaatst, maandagochtend moet het parkeerterrein weer bereikbaar zijn. Het is vooralsnog niet bekend of het parkeerterrein volgend weekend ook weer zal worden afgesloten.

Eerder sloot de gemeente ook parkeerterreinen langs het Havenspoorpad na een groot aantal meldingen van (geluids)overlast.

Vragen

De politieke partij Echt voor Barendrecht (EVB) stelde afgelopen maandag vragen aan het college over de overlast op deze locatie: “Door diverse inwoners zijn wij er de afgelopen tijd op geattendeerd dat zij nogal wat overlast ervaren op vrijdag- en zaterdagavonden en nachten vanaf het parkeerterrein van sportpark de Doorbraak en  de wegen daaromheen.“.

In de set vragen wordt o.a. verzocht maatregelen te nemen op deze locatie en inzicht te geven of dit ook op andere locaties in Barendrecht speelt, welke maatregelen al zijn genomen en of handhavers/politie/jongerenwerk hierbij betrokken wordt. Ook verwijst EVB naar lopende gesprekken tussen de sportclubs en de gemeente en waarom de bij EVB bekende toegezegde maatregelen, zoals bijvoorbeeld drempels, nog niet zijn uitgevoerd. De vragen zijn deze week nog niet beantwoord door het college.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »