Rabobank sluit 1 december kantoor en pinautomaat aan de Kopenhagen in Barendrecht

BARENDRECHT – Alsof de Rabobank en de ING Bank het onderling hebben afgesproken: Nadat de ING bank vandaag (Donderdag 15 juli 2021) aankondigde het kantoor en de pinautomaat op de Middenbaan te sluiten (30 juli), heeft de Rabobank vanochtend (Donderdag 15 juli 2021) eveneens bekendgemaakt hun kantoor te sluiten in Barendrecht.

Het Rabobank kantoor in Barendrecht is gevestigd aan de Kopenhagen 1 op bedrijventerrein Vaanpark, ‘tegenover’ IKEA. Hier is tot december 2021 nog de mogelijkheid om doordeweeks tussen 09:00 en 17:00 uur geld op te nemen bij de pinautomaat. De Rabobank begon met deze alternatieve locatie voor een pinautomaat nadat de automaat aan de Mullerhaven niet werd teruggeplaatst na een plofkraak in 2017.

Service

De pinautomaat op de locatie aan de Kopenhagen zal op woensdag 1 december ook sluiten: “De geldautomaten van alle banken maken plaats voor de (gele) automaten van Geldmaat. Hierdoor zijn er binnenkort geen automaten meer binnen in onze kantoren aanwezig.“, aldus de Rabobank. De bank gaat er vanuit dat mensen (nog) meer online bankzaken gaan regelen: “Steeds meer klanten regelen hun bankzaken via internet of de Rabo App, eenvoudig en snel, wanneer het hen uitkomt. Dit alles leidt ertoe dat steeds minder mensen een bankkantoor bezoeken. Daarom hebben wij besloten ons kantoor in Barendrecht per 1 december te sluiten.

Wie toch naar een kantoor wil, wordt verwezen naar de Reedijk 8 in Heinenoord. De bank zegt ook telefonisch bereikbaar te blijven en de ‘Mobiele Bankservice’ te bieden: “Een medewerker bezoekt je in je eigen vertrouwde omgeving en biedt praktische hulp. Zo kan ook jij je dagelijkse bankzaken zelf blijven regelen.” Deze dienst is bedoeld voor Rabobank klanten die (tijdelijk) minder mobiel zijn door ziekte, ongeval, senioriteit of een lichamelijke beperking.

Foto: Google StreetviewBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »