Natuurspeelplaats De Bongerd opgeleverd, kritiek op hondenlosloopgebied naast speeltuin

BARENDRECHT – [Foto’s] Twee dagen geleden maakte de gemeente bekend dat ‘Natuurspeelplaats De Bongerd’ officieel is opgeleverd en kan worden gebruikt. Wethouder Cees Schaap is enthousiast over het eindresultaat en nam onlangs een kijkje. “Ik vind het helemaal geweldig! In een verstedelijkte omgeving hebben we een prachtige plek gecreëerd waar kinderen lekker kunnen ravotten in de natuur.” Het kan allemaal, zag Schaap: “Het is al gezellig druk, met jongens en meiden die het ontzettend naar hun zin hebben.

Ondanks dat de gemeente stelt dat het ontwerp tot stand is gekomen “in nauw overleg met omwonenden en betrokkenen”, is er ook kritiek op het ontwerp: Direct naast de speeltuin is een hondenlosloopgebied aangelegd. Er is slechts een gedeeltelijke afscheiding in de vorm van een heuveltje met een ‘takkenwal’. Het losloopgebied is aan twee kanten helemaal niet afgescheiden van de speeltuin. Een hond kan hier zo de speeltuin in rennen.

Speeltuin

De natuurspeeltuin is aangelegd op de voormalige BMX baan op sportpark de Bongerd (nabij de Notenhof/Rietgors) Gemeente Barendrecht: “Op de locatie zijn verschillende speeltoestellen geplaatst. In het groen, met water in de buurt, is het een plek geworden die uitnodigt om heerlijk te spelen. Kruip door de tunnel, neem plaats in de zweefmolen, roetsj van de glijbaan of neem je fiets mee naar de crossbaan. Of heb urenlang speelplezier bij het water en ga bijvoorbeeld hutten bouwen.

Het eerste kapotte speeltoestel is ook alweer een feit: Een speeltoestel in het water, waarbij kinderen over een touw over het water kunnen lopen, is kapot/losgeraakt en daardoor onbruikbaar. (Toevallig in de speeltuin aanwezige medewerkers van de gemeente zijn direct geinformeerd over het defect)

Hondenlosloopgebied

Inwoners zien de bui al hangen nu het hondenlosloopgebied niet volledig is afgescheiden van de speeltuin: “Kunnen ze lekker onderaan het speeltoestel poepen zodat de kinds erin gaan staan, lekker slim“, zo schreef Joyce Maliangkaij-Kieboom in reactie op een foto van Ed Aldus waarop de onvolledige afscheiding tussen het losloopgebied en de speeltuin te zien is. Ed Aldus: “De oude crossbaan in Barendrecht is prachtig geworden voor de kids. Echter de linkerkant is een losloopgebied voor honden en dat werkt natuurlijk niet! Honden lopen gewoon om de omheining naar de kids en door de bosjes naar de voetbalvelden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »