Plofkraak op Rabobank pinautomaat langs de Portlandse Baan

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanochtend (Donderdag 29 december 2016) vroeg heeft er een plofkraak plaatsgevonden bij de Rabobank pinautomaat langs de Portlandse Baan. Rond 4:00 uur hoorden omwonenden twee knallen bij de geldautomaat op de hoek met de Kröllerhaven.

Naast de politie werd ook de brandweer met spoed ter plaatse gevraagd. Zij hebben een korte controle uitgevoerd rond het kleine gebouw. Het naastgelegen flatgebouw heeft korte tijd zonder stroom gezeten.

Gevlucht

De daders, volgens omwonenden 2 tot 4 personen, zijn na de ontploffingen gevlucht. Een omwonende heeft de auto met hoge snelheid over de Portlandse Baan (en het fietspad) richting winkelcentrum Carnisse Veste zien rijden. Het is niet bekend of/ wat de buit is, de politie heeft vanochtend (Donderdag 29 december 2016) vroeg onderzoek verricht bij de automaat.

Update: Rond 4.00 uur plaatsten vier onbekende mannen explosieven aan de geldautomaat en brachten deze tot ontploffing. Vervolgens gingen ze het gebouwtje binnen om buit te maken. De vier gebruikte een donkergekleurde auto om te vluchten.

De pinautomaat zelf is opgeblazen en ook is een achterdeur uit het gebouw geslagen door de knal. Op straat liggen diverse stukken puin. De ruit van een geparkeerde auto is gesneuveld.

Getuigen

Ten tijde van de plofkraak hing er een dikke mist. Omwonenden hebben daardoor niet (goed) kunnen zien in wat voor auto de daders wegreden.

Er is door de politie vanochtend (Donderdag 29 december 2016) met diverse getuigen gesproken. Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden gevraagd contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

De Rabobank verwijst klanten die geld willen opnemen door naar de Portlandse Baan 114a in Portland, Rhoon.

Zie ook (vorige maand): Plofkraak op geldautomaat Muziekplein: gevel volledig eruit geblazen en (2,5 jaar geleden): Plofkraak op geldautomaat van Beuningenhaven Carnisseveste
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »