Twee nieuwe studio-woningen bovenop winkelpand Middenbaan

BARENDRECHT – Na de realisatie van woningen bovenop de Kruidvat aan de Middenbaan en de plannen voor studio’s (kleine appartementen) bovenop de voormalige Intertoys, is recent ook een vergunning verleend voor de realisatie van 2 studio-woningen op het pand naast de Kruidvat (Middenbaan 72 b en c).

In ieder geval één studio zal voor ‘eigen gebruik’ worden gerealiseerd door de eigenaar. Het is niet bekend of de andere woning op de vrije markt zal worden aangeboden.

Studio’s

Het plan waarvoor de gemeente inmiddels toestemming voor heeft gegeven omvat twee studio-woningen. Eén van 35,8 vierkante meter en één van 48,7 vierkante meter: keukentjes in de woonkamer en de slaapkamer zit -zonder deur ertussen- direct naast de woonkamer. De studio aan de achterzijde (Onderlangs) is iets groter en heeft tevens een werkkamer van 7m², De studio’s zijn gepland bovenop het bestaande winkelpand, het voormalige Van Uum vloeren / Bakkerij Klootwijk.

Er zal op de verdieping van het winkeldeel alleen een extra ingang met hal, fietsenberging en trap naar de bovengelegen verdieping worden aangebracht. De pui van het winkelpand aan de Middenbaan 74 wordt daarvoor vernieuwd. Op de bovenverdieping kom je via een hal in één van de twee studio’s terecht. Momenteel bestaat deze verdieping al, maar is het geen woning. Op het pand worden 8 zonnepanelen geplaatst. De studio’s krijgen geen gas aansluiting.

Middenbaan

De Middenbaan mag tijdens werkzaamheden niet worden gebruikt voor de opslag van bouwmaterialen en/of worden gebruikt als werkplaats. Dit is alleen toegestaan op het eigen terrein aan het Onderlangs, zo staat in de voorschriften van de verleende vergunning.

Er kan de komende weken door belanghebbenden nog bezwaar worden gemaakt tegen de verleende vergunning.

Schets via: Gemeente BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »