11 appartementen en winkelruimte op locatie voormalige Intertoys Middenbaan

BARENDRECHT – De gemeenteraad van Barendrecht neemt op dinsdag 15 december een besluit over de plannen voor nieuwbouw op de locatie Middenbaan 64. Op deze locatie staat momenteel nog het voormalige Intertoys pand met daarin een sneaker/sport outlet.

Eerder dit jaar werd door de ontwikkelaar al een vergunningsaanvraag gedaan voor de nieuwbouw. In het pand moeten 11 (kleine) appartementen komen van 47 tot 49 m². De huidige (niet definitieve) plattegronden tonen appartementen met een U-vormige kamer die als keuken/woon/slaapkamer gebruikt kan worden met weinig tot geen muren (zie plattegrond onderaan artikel).

Nieuwbouw

Het nieuwe pand moet gaan bestaan uit 3 bouwlagen met 11 appartementen en één commerciële ruimte van 92 m2 op het niveau van de Middenbaan en 21m² op het niveau van het Onderlangs. Deze commerciële ruimte kan een winkel of horeca zijn.  Het pand wordt 10 meter hoog, dat is hoger dan het huidige pand (7m).Via het Onderlangs kan ook de commerciële ruimte worden bevoorraad via een eigen ingang. Op het niveau van het Onderlangs komt een interne fietsenstalling en gemeenschappelijke berging.

Het nieuwe gebouw moet volledig gasloos worden (all-electric). Ook komt er aan het Onderlangs een stukje buitenruimte bij de woningen: “Aan de zijde van het Onderlangs zal op eigen terrein een gemeenschappelijke buitenruimte voor de toekomstige bewoners worden gerealiseerd. Deze buitenruimte met een omvang van circa 11m2 zal worden uitgevoerd als ‘Delftse stoep’“.

Het nieuwe gebouw zal tevens aan alle kanten meer ruimte innemen dan het huidige pand. Het pad tussen het nieuwe pand en waar Hemels (nu nog) zit, zal daarmee ongeveer halveren. Een soortgelijk oppervlak zal aan de zijde aan het Onderlangs worden toegevoegd. Op de Middenbaan zal het gebouw aan één kant een stuk ‘uitsteken’  in de winkelstraat. (Zie de plattegrond onderaan dit artikel)

Besluit

Afgelopen dinsdag zijn de plannen in de commissie ruimte besproken. De partijen zijn overeen gekomen dat het nieuwbouwplan op dinsdag 15 december als hamerstuk in de gemeenteraad kan worden behandeld. Daarmee krijgt de ontwikkelaar vanuit de gemeenteraad groen licht om af te wijken van het type gebouw (wonen in plaats van detailhandel) en om hoger te bouwen (10 ipv 7 meter max).

Artikelfoto: Een sfeerimpressie/schets van het toekomstige gebouw, gezien vanaf de Middenbaan (links) en het Onderlangs (recht). Het gaat nog niet om definitieve versies. (Via: Ruimtelijke onderbouwing / Gemeente Barendrecht / Ontwikkelaar)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »